GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obuljen Koržinek objasnila zašto je glavni konzervator koji zanima EPPO otišao s važne pozicije

Obuljen Koržinek objasnila zašto je glavni konzervator koji zanima EPPO otišao s važne pozicije
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2024 / 19:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Ministarstva kulture odgovorili su za N1 na pitanje o Davoru Trupkoviću, glavnom konzervatoru koji je nakon vrlo kratkog vremena maknut s čelnog mjesta Konzervatorskog odjel u Dubrovniku.

Informacija o Trupkovićevom odlasku iz Dubrovnika stigla je nakon što je policija po nalogu europskog tužiteljstva pretražila njegov ured u Ministarstvu kulture, te njegov dom, računalo i mobitel. Bio je to nastavak poteza EPPO-a u istrazi malverzacija s europskim novcem koje su otkrivene na Geodetskom fakultetu.

Iz Ministarstva uvjeravaju da je Trupković u Dubrovniku bio samo privremeno, te da je zamijenjen nakon što je pronađeno trajno rješenje.

“Arhitekt Bruno Diklić s radnog mjesta voditelja Odjela za graditeljsku baštinu, krajolik i prostorno planske mjere zaštite u Službi za nepokretnu kulturnu baštinu Ministarstva kulture i medija raspoređen je na mjesto pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Ministarstva kulture i medija. Glavni konzervator Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i medija Davor Trupković jednako kao i pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom Ivan Alduk, privremeno su vršili dužnost pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, do pronalaska trajnijeg rješenja, odnosno imenovanja kolege Brune Diklića na to radno mjesto”, naveli su u odgovoru na upit N1.

Međutim, na službenoj stranici Konzervatorskog odjela stoji da je Diklić također samo vršitelj dužnosti, što bi značilo da nije imenovan za pročelnika, odnosno da nije konačno rješenje. Zato smo od Ministarstva zatražili pojašnjenje.

“Nakon rasporeda na drugo radno mjesto dotadašnjeg pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku dr.sc. Antuna Baće, pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom dr. sc. Ivan Alduk bio je od 12. travnja do 13. prosinca 2023. ovlašten za obavljanje poslova i zadaća, kao i za potpisivanje svih akata iz djelokruga rada pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je 7. studenoga 2023. interni poziv službenicima Ministarstva kulture i medija za iskazivanje interesa za rad na radnom mjestu pročelnika/ce Konzervatorskog odjela u Dubrovniku”, naveli su. No poziv, izgleda, nije uspio.

“Kako u roku od 15 dana nije pristigla niti jedna valjana prijava, a budući da je zbog osobnih razloga Ivan Alduk zatražio razrješenje s te dužnosti, 14. prosinca 2023. Trupković je privremeno, do imenovanja pročelnika vršio dužnost pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Nakon održanog kolegija Uprave za zaštitu kulturne baštine s pročelnicama i pročelnicima konzervatorskih odjela Ministarstva, kojeg je predvodio ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine Tomislav Petrinec 8. veljače 2024., predloženo je da se za vršitelja dužnosti pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku imenuje voditelj Odjela za graditeljsku baštinu, krajolik i prostorno planske mjere zaštite arhitekt Bruno Diklić”, odgovorili su iz Ministarstva kulture.

Ministrica je nedavno na izravno novinarsko pitanje o povjerenju u suradnike za koje se zainteresirao EPPO, izjavila kako svima još uvijek vjeruje.

Tagovi: Obuljen Koržinek, Trupković, EPPO, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE