GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi žestoki ukrajinski napad na ruski Belgorod

Novi žestoki ukrajinski napad na ruski Belgorod
NAPAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 09:09
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ukrajina drugi dan zaredom provodi velike napade dronovima na ruska pogranična područja.

Pogođeni su rafinerija, zgrada FSB-a.

Ukrajina je uspješno gađala i oštetila zgradu ruske sigurnosne službe (FSB) u pograničnoj regiji Belgorod, objavila je ruska državna novinska agencija TASS.

"Ukrajinske oružane snage napale su zgradu FSB-a u Belgorodu pomoću bespilotne letjelice, izvješćuju operativne službe", objavio je TASS, dodajući da nije bilo žrtava.

Više od 30 dronova uništeno je u zraku iznad regije Voronjež, s "manjim" oštećenjem infrastrukture zbog pada krhotina, objavio je tamošnji giverner Alexander Gusev. "Opasnost od napada UAV-a i dalje postoji", dodao je.

Pavel Malkov, guverner regije Rjazanj, rekao je da je rafinerija nafte zapaljena nakon napada dronom - pri čemu je nekoliko ljudi ozlijeđeno.

U međuvremenu, u Belgorodu, krhotine koje su padale s neodređenog broja oborenih dronova oštetile su cjevovod za opskrbu plinom i prekinule struju u nekim selima. "Nitko nije ozlijeđen", rekao je guverner Vjačeslav Gladkov.

Dron je također oboren dok se približavao rafineriji nafte u Lenjingradskoj oblasti, rekao je guverner Aleksandar Drozdenko na Telegramu. Roman Starovoit, guverner Kurske oblasti sjeverno od Belgoroda, rekao je da su sustavi protuzračne obrane uništili najmanje četiri bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina, ali nije dao dodatne pojedinosti o potencijalnoj šteti.

Rusija je oborila ukupno 58 ukrajinskih bespilotnih letjelica, prema ministarstvu obrane. Ukrajina tek treba komentirati tvrdnje ruskih guvernera i ministarstva obrane.

Ovo je uslijedilo nakon slične jučerašnje ofenzive bespilotnim letjelicama, koja je uslijedila neposredno prije nego što su paravojne skupine, navodno sastavljene od ruskih partizana baziranih u Ukrajini, izvele napade na Belgorod i Kursk. Ruska vojska primijetila je upad kasno sinoć, za koji je okrivila Ukrajinu, i rekla da je ubio oko 234 borca i protjerao ih iz Rusije.

Tagovi: Belgorod, Rusija, Ukrajina, fsb
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE