GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova neugodnost za Butkovića: Ministarstvo obnavljalo lukobran kraj restorana njegovog oca

Nova neugodnost za Butkovića: Ministarstvo obnavljalo lukobran kraj restorana njegovog oca
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2020 / 08:20
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ovih je dana morao odgovarati na pitanja vezana uz poticaje od 110 tisuća kuna koje je tvrtka njegova oca Srećka dobila od Ministarstva turizma za obnovu kampa Povile, ali Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa bavi se od prošle godine jednim drugim slučajem koji dovodi u vezu s poslovanjem njegovih roditelja, a riječ je o obnovi lukobrana luke Povile.

- Obavještavamo Vas da je u odnosu na navedenog ministra otvoren predmet u kojem se ispituju okolnosti dodjele sredstava od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nadležnoj lučkoj upravi za obnovu luke Povile kraj Novog Vinodolskog gdje se nalazi ugostiteljski objekt u vlasništvu dužnosnikovih roditelja, poručuju iz Povjerenstva, uz dodatak da je imovinska kartica ministra Butkovića u postupku redovite provjere. Hoće li na kraju Povjerenstvo doista i pokrenuti postupak protiv ministra u ovom slučaju odlučit će na jednoj od sljedećih sjednica, a po svemu sudeći, presudna će biti njihova procjena je li odlukom da se državnim novcem financira obnova u luci Povile, ministar na neki način utjecao na poslovanje tvrtke svojih roditelja.

Ministar Butković jučer je kazao Novog lista da ga je Povjerenstvo već kontaktiralo po tom pitanju i da je odavno, još polovinom prošle godine, njegovo Ministarstvo poslalo odgovor Povjerenstvu o tome kako je došlo do toga da Ministarstvo da novac za obnovu lukobrana. Odluka da se uloži i državni novac u obnovu u luci Povile, uvjerava nas ministar Butković, nema nikakve veze s time da njegov otac tamo ima restoran te nam je potanko objasnio kako je došlo do toga da i država, odnosno Ministarstvo kojem je on na čelu uloži novca u taj projekt.

Kaže da je Ministarstvo svim lučkim upravama uputilo poziv da dostave projekte za sufinanciranje izgradnje ili rekonstrukcije objekata namijenjenih za prihvat brodova u lukama za javni promet od županijskog i javnog značaja. Za tu je namjenu osigurano 80 milijuna kuna, a za Povile je dodijeljeno osam milijuna kuna kako bi se, napominje Butković, provela obnova jer je olujno jugo srušilo lukobran. Napominje da je potrebu obnove ustanovila i projekte gradnje izradila Županijska lučka uprava Novi Vinodolski, da upravno vijeće te uprave vodi SDP-ov saborski zastupnik Saša Đujić.

- Uz to, osnivač Županijske lučke uprave je Primorsko- goranska županija, a nju vodi SDP-ovac Zlatko Komadina i Županija s Ministarstvom sufinancira taj projekt za koji su dakle ljudi s lokalne razine izrazili potrebu da se provede, a inicijativa nije došla iz Ministarstva, kazao nam je Butković.

- Moj otac taj najam produžuje godinu za godinom i tamo je već 30 godina. Kad ode u mirovinu, neće više biti u najmu on, nego netko drugi. Županija je odlučila izdvojiti novac za lukobran koji je srušilo nevrijeme i više nije siguran za promet i to može vidjeti svatko tko tamo ode. Ako su oni koji vode Lučku upravu izradili projekt, Županija ga sufinancira, mislim da Ministarstvo nije trebalo uskratiti novac baš toj županijskoj Lučkoj upravi zato što moj otac tamo ima restoran, a sutra ga možda više neće imati, kazao nam je ministar Butković.

Napominje i to da će nakon provedbe projekta doći do povećanja kapaciteta za privez brodica lokalnog stanovništva, ali i vezova za potrebe sportskih brodica i nautičara, te da je i taj projekt, kao i ostale projekte analizirala Uprava Pomorstva. Na kraju je iz proračuna odvojeno ukupno 80 milijuna kuna za 25 projekata iz nadležnosti 13 županijskih lučkih uprava.

Ministar Oleg Butković objašnjava i da njegov otac u luci nema vezove, niti se bavi tim poslom, a na primjedbu da ipak ima tamo restoran i da bi obnova mogla značiti i više gostiju, Butković odgovara da njegovi roditelji nisu vlasnici prostora u kojem posluje restoran, da ugovor o zakupu potpisuju svake godine i da možda do završetka radova više neće biti u tom prostoru, da će tamo posao voditi možda netko drugi.

Tagovi: Oleg Butković, luka Povile, Novi Vinodolski, Saša Đujić, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa
PROČITAJ I OVO
Brnabić: Nismo zakasnili
TVRDNJE
Brnabić: Nismo zakasnili
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da se nije zakasnilo sa uvođenjem nijedne mere protiv širenja virusa korona.
Prvi pacijenti u subotu u Areni Zagreb, pripremljeno 100 kreveta
NAJAVE
Prvi pacijenti u subotu u Areni Zagreb, pripremljeno 100 kreveta
ZAGREB - Voditelj liječničkog tima Arene Zagreb Davor Vagić rekao je u četvrtak kako će prvi pacijenti u stacionar zagrebačke Arene doći u subotu, a pripremili su 100 kreveta.
Milinović: Čačić jedini među županima za strože mjere
OTKRIĆA
Milinović: Čačić jedini među županima za strože mjere
ZAGREB - Istarska županija zatražila je od Nacionalnog stožera izuzeće od novih, strožih mjera. Načelnik njihova stožera Dino Kozlevac tvrdi da kafići i restorani nisu žarišta i traže da ostanu otvoreni još barem osam dana.
Slovenski pedijatri upozorili na teže posljedice koronavirusa kod neke djece
UPOZORENJE
Slovenski pedijatri upozorili na teže posljedice koronavirusa kod neke djece
LJUBLJANA - Iako djeca zarazu koronavirusom prolaze uglavnom s blagim simptomima ili bez njih, ona zbog jake imunosne reakcije mogu pretrpjeti štetu na više organa, pa i na srcu, rekli su u četvrtak slovenski liječnici koji su se posljednjih dana susreli s više takvih slučajeva.
Trut: Fizičke osobe u ovom trenutku ne možemo kažnjavati
ZAKONSKI OKVIR
Trut: Fizičke osobe u ovom trenutku ne možemo kažnjavati
ZAGREB - Zamjenik čelnika Nacionalnog stožera Damir Trut bio je gost Dnevnika gdje je govorio o novim mjerama i situaciji s epidemijom koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE