GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka zabranjuje platnene maske

Njemačka zabranjuje platnene maske
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 21:00
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemačka je nametnula stroge mjere u studenome prošle godine, ali je na današnjem sastanku kancelarke Angele Merkel sa čelnicima saveznih država odlučeno da se u uvede strogi lockdown do 14. veljače pogotovo zbog novog soja korone iz Velike Britanije.

Iako je ovaj sastanak i dalje u toku, u javnosti su procurile određene informacije pa tako njemački mediji donose detalje o mjerama koje će biti uvedene tokom ovog lockdowna.

Prije svega je navedeno da će se sve mjere koje su donesene u prosincu produžiti do 14. veljače ove godine, a koje podrazumijevaju zatvorene škole, trgovine koje ne prodaju osnovne prehrambene namirnice, kina, kazališta, muzeji. A osim toga na snazi je i mjera prema kojoj jedno domaćinstvo može posjetiti samo jedna osoba izvan njega.

Kako su naveli, neće se smanjiti rad prijevoznih sredstava, ali će se ograničiti broj putnika u njima i svesti na trećinu od uobičajenog.

Osim toga, od građana se traži i obavezno nošenje kirurških i FFP2 maski u prijevozu i trgovinama, dok su one platnene zabranjene kao i prekrivanje šala preko usta i nosa.

S obzirom na to da postoji opasnost od novog soja virusa, odlučeno je da će škole i dalje ostati zatvorene iako se o tome u najvećoj mjeri raspravljalo. Usaglasili su se da se nastavi online sistem do 14. veljače kada će se odlučiti o daljnjim mjerama.

Na svim mjestima se mora poštovati fizička distanca od najmanje 1,5 metara, a maska je potrebna u crkvama i drugim svetim mjestima.

Njemački dužosnnici su se na sastanku usaglasili da Savezno ministarstvo rada i socijalnih pitanja donosi uredbu o radu od kuće.

To znači da poslodavci prema njoj trebaju svojim uposlenicima omogućiti rad od kuće u svim onim sferama gdje je to moguće. Kao objašnjenje su naveli da bi smanjeni kontakti na poslu mogli dovesti do usporavanja procesa zaraze.

Osim toga, od poslodavaca je zatraženo i uspostavljanje fleksibilnog radnog vremena kako bi se time izbjegle gužve u javnim prijevozima i na javnim mjestima.

Tagovi: Njemačka, platnene maske, rad od kuće, Angela Merkel
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE