GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka pokrajina Saarland najavila izlazak iz zatvaranja nakon Uskrsa

Njemačka pokrajina Saarland najavila izlazak iz zatvaranja nakon Uskrsa
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 13:03
Autor: SEEbiz / H
TRIER - Njemačka pokrajina Saarland objavila je u četvrtak da će poslije Uskrsa izići iz potpunog zatvaranja zbog pandemije koronavirusa i početi s postupnim otvaranjem javnoga života.

Premijer ove male pokrajine, koja graniči s Francuskom i Luksemburgom, Tobias Hans, najavio je u četvrtak da će od 6. travnja biti otvorena kina, dvorane za vježbanje i restorani koji imaju otvoreni prostor.

"Od 6. travnja biti će ponovno moguć veći stupanj privatnog i više javnog života", najavio je pokrajinski premijer, koji dolazi iz stranke kancelarke Angele Merkel, Kršćansko-demokratske unije (CDU).

Po njegovim riječima, uvjet za ulazak u ove prostore bio bi negativan rezultat brzog testa na koronavirus, napravljen istog dana.
Ova objava zbiva se dan nakon što je kancelarka Merkel povukla odluku o dodatnim mjerama jačanja postojećeg zatvaranja u razdoblju od 1. do 5. travnja, u vrijeme Uskrsa, objasnivši to pravnim i praktičnim problemima u njezinu provođenju.
Njemačka ima federalno ustrojstvo u sklopu čega pokrajine imaju pravo odlučivati i provoditi javnozdravstvene mjere.

Pokrajinski premijer najavio je od 18. travnja i daljnja otvaranja koja će se odnositi na područje gastronomije i obrazovanja.

Od 6. travnja biti će dopušteno privatno okupljanje do 10 ljudi, također uz posjedovanje brzog negativnog testa od istog dana.
Razlog za ovu odluku o postupnom otvaranju je u činjenici da Saarland ima jednu od najnižih stopa infekcije među svih 16 saveznih pokrajina.
Sedmodnevna incidencija zaraze na 100.000 stanovnika je oko 70 slučajeva, dok je na saveznoj razini u četvrtak iznosila 113.

Pokrajina broji oko 1 milijun stanovnika, ima 41 centar za testiranje, a više od 300 liječnika i ljekarni nudi brze antigene testove. Saarland je naručio više od 2,5 milijuna brzih testova početkom pandemije. Do sada je bar jednu dozu cjepiva primilo 150.000 ljudi.

Tagovi: Saarland, lockdown, Njemačka
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE