GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestorović: Nećemo ući u koaliciju ni sa kim

Nestorović: Nećemo ući u koaliciju ni sa kim
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.12.2023 / 09:10
Autor: SEEbiz / BETA
BEOGRAD - Lider Pokreta "Mi, glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je danas u Beogradu da je taj pokret jednoglasno doneo odluku da neće ući u koaliciju ni sa kim na nivou Beograda, nikog neće podržati, ni praviti kompromise.

"Nameće se dilema da smo odgovorni za sudbinu Beograda, ali mi ne možemo da prihvatimo odgovornost za probleme koje nismo kreirali" - rekao je Nestorović na konferenciji za medije i dodao: "Neka budu novi izbori u Beogradu".

On je naveo da Pokret ima indicija da je bilo ponuda nekim njihovim odbornicima, navodeći na može da se meša u ličnu odluku svakog čoveka, primetivši da je, na žalost, po zakonu odbornik vlasnik svog mandata.

"Ako se neko proda, mislim da je idiot jer će Pokret rasti i biće veoma pespektivan - u to sam siguran. Bilo bi to glupa odluka, ali svako odlučuje o sebi i da li će se osramotiti", rekao je Nestorović.

Naveo je da se razgovalao sa svim odbornicima Pokreta, da su svi tvrdili da je to isključeno, ali će se videti šta će vreme doneti.

Na pitanje da li je tačno da je dvojici odbornika Pokreta ponuđeno da pređu u Srpsku naprednu stranku (SNS), Nestorović je odgovorio da su oni svi punoletni ljudi i da "ne može da ih privede i zaključa".

"Juče sam imao razgovor s njima, znamo da su imali ponudu, znamo i kolika je ta ponuda jer je Beograd malo mesto, cifra je šestocifrena i nije u dinarima", rekao je Nestorović.

Na pitanje kako očekuje da Pokret prođe na novim beogradskim izborima ako ih bude, rekao je da bi ostvario još bolji rezultat u ukzao da su bili "medijski ignorisani" tokom predizbrne kampanje za izbore 17. decembra.

Po njegovim rečima, novi izbori bi bili "čistilište političke scene" jer smatra da su socijalisti imali lošu kampanju, dok je Nova Demokratska stranka Srbije "izdala" svoje glasače kada je potpisala peticiju "ProGlas".

Nestorović je rekao da je njegov pokret nastao spontano, sa idejom da se spreči "francusko-nemački plan za Kosovo", te da su se tad složili da ne mogu sarađivati ni s prozapadnom opozicijom, ni sa SNS-om.

Jedan od osnivača Pokreta, Aleksandar Pavić, istakao je da su "francusko-namački plan" i sporazum iz Ohrida, kako sami njihovi tvorci kažu, "smernice za faktičko priznanje takozvanog Kosova".

"Mi smo kategorički protiv toga, nećemo dozvoliti da iko prizna Kosovo, ni de fakto, ni de jure. Ako neko pomisli da to uradi, mi ćemo biti mnogo glasniji nego ovih trinaest mandata koje smo dobili u parlamentu - to možemo da garantujemo. Pozvaćemo, ako treba, ceo narod da se digne protiv istorijske izdaje i sramote", rekao je Pavić, navodeći da je osnivače Pokreta "okupilo Kosovo".

Tagovi: NESTOROVIĆ, BEOGRAD, SNS
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE