GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nesreća na Kapeli: Zrakoplov izgorio, poginuli svi putnici

Nesreća na Kapeli: Zrakoplov izgorio, poginuli svi putnici
TRAGEDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2023 / 16:33
Autor: SEEbiz / HRT
GOSPIĆ - Počeo je policijski i očevid Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu na mjestu pada zrakoplova ''Cirrus 20'' na Maloj Kapeli.

U nizozemskom zrakoplovu 'Cirrus 20' koji je pao jučer na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrdio je Hini glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin s mjesta nesreće. Dodao je kako je kako je zrakoplov teško oštećen udarcem, a dodatno i požarom.

- Trebamo dobiti podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali s pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i, nadamo se, odgovor na pitanje što i zašto se to dogodilo, rekao je Petrin. Tvrdnje da je uzrok pada zrakoplova loše vrijeme trebaju potvrditi činjenice, dodao je i naglasio kako "loši vremenski uvjeti ne znače automatski da su oni uzrok pada".

Petrin je također potvrdio da se radi o nizozemskom zrakoplovu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Nizozemske, a je li tako i tko su putnici utvrdit će se kroz obdukciju koja treba dati odgovore i na identitet žrtava i na točno vrijeme i uzrok njihov smrti.

Za sada nema službene potvrde da je u avionu bilo troje Nizozemaca i da je registriran u Nizozemskoj.

Policija je osigurala cijelo područje, a očevid obavljaju ogulinska policija, Državno odvjetništvo Karlovačke županije i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu s glavnim zrakoplovnim istražiteljem Dankom Petrinom. Pomaže im i ekipa HGSS-a, javila je novinarka Klaudia Modrić-Plantarić.

Istragom se treba utvrditi kako se zrakoplov izgubio i zašto je jučer bio baš iznad Kapele koja je bila obavijena gustom maglom, dodala je.

'Teško pristupačan teren s minski sumnjivim mjestima'

- Zaprimili smo poziv policije za pomoć pri obavljanju očevida na mjestu nesreće u šumskom predjelu Mali Makovnik iznad mjesta Modruš. Radi se o mjestu na kojemu se najdulje zadržava zima i uvjeti su ondje teški. Teren je teško pristupačan, snijeg se dugo zadržava, a ima i minski sumnjivih terena. Ali pomoći će im HGSS iz Ogulina koji je također na terenu, izjavio je zapovjednik PVZ-a Ogulin Mladen Žilić.

Podsjetimo, zrakoplov "Cirrus 20" pronađen je jučer oko 19.15 na sjevernim obroncima planine Mala Kapela na teško pristupačnom terenu. Kretao se na relaciji Maribor - Pula, a na radaru se izgubio oko 12.15. U potrazi je sudjelovalo 120 ljudi s dronovima, kvadovima i terencima te helikopter HRZ-a "Black Hawk". Tijekom dana na tom je predjelu bila gusta magla koja je smanjivala vidljivost.

Tagovi: pad aviona u lici, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, Mala Kapela
PROČITAJ I OVO
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
POST FESTUM
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
ZAGREB - Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu, gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i postizborne pregovore.
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE