GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neredi u pariškim predgrađima

Neredi u pariškim predgrađima
TENZIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 22:19
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Skupine mladih napale su interventnu policiju pirotehnikom i zapaljenim koševima za smeće trećeg dana nemira u pariškim predgrađima gdje je snažna prisutnost snaga sigurnosti zbog kontrole karantene povisila tenzije, a policijski sindikat upozorava da bi stvari mogli izmaći kontroli.

Francuska predgrađa, u kojima žive siromašniji građani, većinom migrantskog podrijetla, često su poprišta iskazivanju nezadovoljstva prema društvenoj i gospodarskoj nejednakosti i navodnog žestokog postupanja policije.

U četvrti Villeneuve-La-Garenne, u kojem su u subotu krenuli prosvjedi nakon što je motociklist udario u otvorena vrata policijskog vozila, skupine mladih su u utorak prema snagama sigurnosti ispaljivale pirotehniku.

Neki lokalni stanovnici tvrde da je policija namjerno otvorila vrata kako bi prepriječila put motociklistu kojemu je zbog toga potrebna operacija noge. Snage sigurnosti objavile su da je istraga u tijeku. U Francuskoj je izlazak iz kuće dopušten samo radi kupovine namirnica, odlaska na posao, liječenja ili vježbe.

Nemiri su u noći na utorak izbili i u susjednim četvrtima Gennevilliers, Clichy-La-Garenne i Asnieres.

Ovi događaji podsjećaju na 2005., kad je smrt dvojice mladića koji su bježali od policije u sjevernom pariškom predgrađu potaknula prosvjede diljem države koji su trajali tri tjedna.

To naglašava i Yves Lefebvre, čelnik najvećeg policijskog sindikata u Francuskoj, SGP Unite.

"Strahujem da će stvari u predgrađima eksplodirati. Moglo bi postati jako loše."

Snage sigurnosti već se muče s nedovoljnim brojem policajaca jer ih je oko 10 posto bolesno, u izolaciji ili brinu za djecu tijekom karantene, upozorio je Lefebvre.

"Ako sutra izbije rašireno nasilje, imat ćemo problema kontrolirati ga bez policijskog sata i vojske koja će izaći upomoć", zaključio je.

Tagovi: pariška predrgrađa, Francuska, Gennevilliers, Clichy-La-Garenne, Asnieres,koronavrus u Francuskoj
PROČITAJ I OVO
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE