GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Napadač na supruga Nancy Pelosi odgovarat će za pokušaj ubojstva

Napadač na supruga Nancy Pelosi odgovarat će za pokušaj ubojstva
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2022 / 08:08
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO - Muškarca koji je upao u dom predsjednice Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi i čekićem u glavu udario njenog supruga, vičući "Gdje je Nancy?" očekuje optužnica za pokušaj ubojstva i niz drugih teških kaznenih djela.

Policija je isprva odbila otkriti motiv napada u petak u San Franciscu na Paula Pelosija (82) koji je, prema tvrdnjama ureda njegove supruge, operiran zbog prijeloma lubanje i ozljeda desne ruke i šake, iako liječnici očekuju potpuni oporavak.

Incident je potaknuo strahove o političkom nasilju manje od dva tjedna uoči izbora koji će odlučiti o kontroli nad Zastupničkim domom i Senatom, a koji dolaze usred najžešće i najpolariziranije političke klime u SAD-u posljednjih desetljeća.

Demokratkinja Pelosi, koja je druga u ustavnoj liniji nasljeđivanja predsjednika SAD-a, u vrijeme napada bila je u Washingtonu.

Odletjela je u San Francisco kako bi bila sa suprugom. Tri SUV-a tamne boje za koje se vjeruje da pripadaju posebnoj sigurnosnoj jedinici bila su parkirana u nedjelju s patrolnim automobilom gradske policije ispred opće bolnice Zuckerberg San Francisco, gdje je primljen Paul Pelosi.

Paul Pelosi Jr., sin para, također je bio u bolnici. Na pitanje novinara o svom ocu, odgovorio je: “Za sada je dobro”.

Predsjednik Joe Biden novinarima je u nedjelju rekao da je Pelosin suprug “puno bolje” i da je napad izgleda bio “namijenjen Nancy”.

Policija je identificirala muškarca uhićenog na mjestu događaja kao Davida DePapea (42). I on je prevezen u bolnicu u San Franciscu, prenosi Reuters.

Internetska šerifova evidencija pokazala je da je pritvoren zbog sumnje za pokušaj ubojstva, napad smrtonosnim oružjem, zlostavljanje starijih osoba, prebijanje, provalu i nekoliko drugih kaznenih djela. Optužnica će biti podignuta u ponedjeljak, a njegovo izvođenje pred sud očekuje se u utorak, izvijestio je ured okružnog tužitelja San Francisca.

Šef policije San Francisca William Scott rekao je u petak navečer da policijski detektivi, uz pomoć agenata FBI-a, tek trebaju utvrditi što je potaknulo upad u dom, ali je rekao: “Znamo da ovo nije bio slučajan čin”.

Tagovi: Nancy Pelosi, Paul Pelosi, Joe Biden
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE