GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Napad na paradi pobjednika Super Bowla, navijači svladali napadača

Napad na paradi pobjednika Super Bowla, navijači svladali napadača
SULUDO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 07:20
Autor: SEEbiz / index.hr
KANSAS CITY - Jedna osoba je poginula, a 21 je ranjena u napadu u Missouriju na kraju pobjedničke parade Kansas City Chiefsa, koji su osvojili ovogodišnji Super Bowl.

Osmero ljudi je zadobilo ozljede opasne po život, a sedmero ih je teško ozlijeđeno te bi njihove ozljede također mogle biti opasne po život, rekli su dužnosnici.

Među ranjenima je i devetero djece, ali očekuje se da će se svi oporaviti. Policija je priopćila kako je uhitila trojicu osumnjičenih za povezanost s pucnjavom.

Hici su ispaljeni zapadno od Union Stationa, željezničke postaje u centru Kansas Cityja, gdje je parada završila oko 14 sati po lokalnom vremenu. Na licu mjesta bile su tisuće ljudi.

Lokalni izvještaji kažu da su igrači Kansas City Chiefsa još bili na pozornici kada su odjeknuli prvi hici. Pucnjava je natjerala publiku, uključujući gradonačelnika i članove njegove obitelji, da pobjegnu u zaklon.

Šef policije Kansas Cityja Stacey Graves rekao je da su policajci odmah reagirali i brzo otvorili istragu. U akciju su krenuli i vatrogasci koji su pružili pomoć ozlijeđenima.

Više od 800 policajaca već je bilo na mjestu događaja kako bi pratili paradu, rekli su dužnosnici. Na tiskovnoj konferenciji održanoj nakon napada policijski načelnik Graves je rekao da su ukupno 22 osobe pogođene hicima, od kojih je jedna mrtva, te da su tri osobe uhićene.

Lokalna radiopostaja objavila je da je jedna od njihovih DJ-ica Lisa Lopez ubijena u pucnjavi. Lopez je bila majka dvoje djece. Preživjele žrtve prevezene su u tri lokalne bolnice, rekli su dužnosnici, a ustrijeljeni koji su bili u neposrednoj životnoj opasnosti prebačeni su u bolnicu unutar 10 minuta od pucnjave.

Devetero djece u dobi od šest do 15 godina s prostrijelnim ranama nalazi se na liječenju u Children's Mercy Hospital, rekla je glavna medicinska sestra Stephanie Meyer. "Jedina riječ koju bih upotrijebila da opišem ono što smo vidjeli i kako su se osjećali kad su nam došli je strah", dodala je.

Lokalne bolnice priopćile su da također liječe ljude koji nisu upucani, ali su pretrpjeli druge ozljede u stampedu koji je uslijedio nakon pucnjave. Gradske vlasti nisu objavile imena nijedne žrtve. Također nisu podijelili nikakve informacije o uhićenim osumnjičenicima, uključujući i potencijalni motiv.

Tagovi: KANSAS, KANSAS CITY, LISA LOPEZ
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE