GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najveća Putinova noćna mora: Tko su ruski partizani?

Najveća Putinova noćna mora: Tko su ruski partizani?
ODMETNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2022 / 08:33
Autor: SEEbiz / Nova.rs
MOSKVA - Nakon što je u atentatu ubijena Darija Dugina, kći ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koji se smatra bliskim ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, dio političke elite u zemlji počeo je špekulirati da su ruski "partizani" - odmetničke snage - stajali iza brutalnog ubojstva.iz Moskve i iz sjene pomažu Ukrajini.

Oni su godinama bili “trn u oku” Vladimiru Putinu i postrojba su koja pomaže Ukrajincima u odbijanju ruskih napada.

Naime, bivši ruski zastupnik Ilja Ponomarjov, javivši se iz Kijeva, rekao je da su Dugina ubili pripadnici Nacionalne republikanske armije (NRA) – odnosno ruski partizani.

“Ovu akciju, kao i mnoge druge koje su proteklih mjeseci provedene na teritoriju Rusije, izvela je Nacionalna republikanska armija (NRA). Ovu jedinicu zbog načina djelovanja zovu i partizani”, rekao je Ponomarjov.

Kako tvrdi, ruski partizani su podzemna skupina koja djeluje unutar Rusije i posvećena je rušenju Putinovog režima. Istaknuo je kako ovaj napad otvara novu stranicu u borbi ruskih građana protiv Putinove vlasti.

"Ovo je samo dokaz da su "partizani" u Rusiji spremni za daljnje napade na slične mete - osobe povezane s Kremljom, uključujući dužnosnike, oligarhe i pripadnike ruskih sigurnosnih agencija", istaknuo je.

Vjeruje se da ta vojska od početka rata djeluje na teritoriju Ukrajine i pomaže joj u borbi protiv Rusije. Kako je ova organizacija više puta naglasila, NRA se oštro protivi ratu koji je započela Rusija.

NRA je Putina proglasila "uzurpatorom i ratnim zločincem koji je promijenio ruski ustav, započeo bratoubilački rat između slavenskih naroda i poslao ruske vojnike u sigurnu i besmislenu smrt".

Ova grupa također cilja na druge ruske dužnosnike kao na "suučesnike uzurpatora".

Kao cilj navodi potpuno uništenje Putina i svrgavanje njegove vlasti. Navodi i da će svi oni koji "stoje" uz Putina biti "uništeni" ako sami ne podnesu ostavku.

Organizacija je također rekla da je spremna napasti vojne objekte u Rusiji i pozvala ruske vojnike da polože oružje i odbiju izvršavati zločinačke naredbe.

NRA je pozvala sve Ruse da se pridruže njihovim redovima i umjesto trobojnice podignu "bijelo-plavo-bijelu zastavu nove Rusije".

Ova je vojska također obećala osloboditi sve one koje je Putinova vlada nezakonito zatvorila ili osudila "nakon pobjede".

“Partizani” su aktivni i u sukobu u Ukrajini. Prema neslužbenim informacijama, od početka invazije na Ukrajinu 24. veljače više su puta dolazili u izravan sukob s ruskim snagama.

Posebno se protive mogućem referendumu u Hersonu, te poručuju da će djelovati i neće dopustiti pripajanje ovog područja Rusiji.

Navodno se pripremaju i za pojačane ruske napade koji se očekuju ovih dana, jer je prošlo šest mjeseci od početka sukoba.

Tagovi: ruski partizani, Vladimir Dugin, Daria Dugina, Vladimir Putin, Ilija Ponomarjov, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru
KONSTITUIRANJE SABORA
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru

ZAGREB - Dok pregovarački proces o formiranju Vlade nije ograničen vremenom, jer nije propisan rok u kojem predsjednik Republike mora nakon izbora odlučiti o mandataru, drukčija je situacija kada je riječ o Saboru.

Slavi se Praznik rada, stigle i prve poruke sindikata: Radnici nemaju dostojne plaće
PRAZNIK RADA
Slavi se Praznik rada, stigle i prve poruke sindikata: Radnici nemaju dostojne plaće
ZAGREB - Međunarodni je praznik rada. Zagreb je proslavu organizirao u Maksimiru, grah se dijeli i u Splitu, a oglasit će se i sindikati.
Milanović i Plenković na obljetnici Bljeska, Rafalei letjeli nad Hrvatskom
OBLJETNICE
Milanović i Plenković na obljetnici Bljeska, Rafalei letjeli nad Hrvatskom
OKUČANI - Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana jutros je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak kojom je oslobođena zapadna Slavonija, a središnja svečanost bit će kod Kocke vedrine, gdje se okupio državni vrh.
HDZ naručio anketu, žele znati što njihovi birači misle o ovoj temi
ANKETE
HDZ naručio anketu, žele znati što njihovi birači misle o ovoj temi
ZAGREB - HDZ je poznat po tome da malo toga prepušta slučaju. I prije ovih parlamentarnih izbora su provodili opsežne ankete i zato su bili od početka uvjereni u pobjedu.
Ozbiljno jačanje austrijske krajnje desnice na Putinov pogon
DESNICA
Ozbiljno jačanje austrijske krajnje desnice na Putinov pogon
BEČ - Austrijska krajnje desna Slobodarska stranka već je godinu dana najpopularnija u državi, a mjesec dana uoči europskih izbora ta je podrška dosegla 30 posto
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE