GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Načelnik Vojnića traži vojsku na granici s BiH

Načelnik Vojnića traži vojsku na granici s BiH
KRITIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2023 / 16:30
Autor: SEEbiz / H
VOJNIĆ - Načelnik Vojnića Nebojša Andrić i saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot kritizirali su danas državnu vlast zbog migrantske krize i nezakonitih prelazaka u Hrvatsku, a Troskot je poručio da je ozbiljno povrijeđen hrvatski suverenitet pa bi na granicu trebalo poslati vojsku.

Andrić je na konferenciji za novinare zatražio vojsku na granici, a povod za to je izjava načelnika policije Unsko-sanskog kantona da na pograničnom području djeluje skupina migranata iz Afganistana naoružana vatrenim automatskim oružjem, koja iznuđuje i pljačka migrante, a od policije iz BiH se sklanja u Hrvatsku.

"Tražimo da se granica hitno zatvori i vrati sigurnost u domove. S obzirom na pucnjavu na granici i na spoznaje da postoji naoružana skupina, ne osjećamo se sigurno. Svi smo tu u kućnom pritvoru i tražimo zaštitu", rekao je Andrić. Izrazio je duboko razočaranje izjavom premijera Andreja Plenkovića da Hrvatska neće graditi zidove i ograde prema Hrvatima u BiH.

"Jedan sam od Hrvata iz BiH, a za moje je rođake ograda već podignuta jer moraju čekati satima na graničnom prijelazu da uđu legalno u Hrvatsku. Dok preko granice ne mogu prenijeti niti sendvič, pretresa ih se i maltretira, a drugi mogu nesmetano prelaziti granicu", poručio je Andrić.

Andrić je bio član HDZ-a, ali kaže da je prije par mjeseci napustio HDZ i za sada nije član niti jedne stranke. Troskot je ustvrdio da su migranti nedavno pucali na hrvatsku specijalnu policiju. "Metak je pogodio u drvo prošavši između dvojice policajaca. Da je metak pogodio policajca, bi li ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao da je policajac ubio samoga sebe nespretnim rukovanjem oružjem", upitao je.

Rečeno je da su migranti pucali iz nervoze, a što je s našim ljudima? Policija radi odličan posao, ali visoke politike nema nigdje, kaže Troskot. Također je rekao da je iz geostrateških razloga pogrešno graditi centar za prihvat migranata kod Krnjaka u Karlovačkoj županiji.

Poručio je da se migranti ne bi olako upuštali u prelazak granice ako bi znali da je čuva vojska, a državni vrh nazvao je "mlakonjama", istaknuvši da prije svega misli na premijera i ministra unutarnjih poslova. Također smatra da bi se lokalne zajednice mogle samoorganizirati "jer im nacionalna politika neće pomoći".

Tagovi: Nebojša Andrić, migranti, migrantska kriza, Vojnić, Zvonimir Troskot
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE