GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Sv. Duhu najmanje šestoro novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom!

Na Sv. Duhu najmanje šestoro novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom!
NOVI SKANDAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2023 / 11:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na Odjelu neonatologije KB Sveti Duh, najmanje šestoro novorođenčadi zaraženo je enterovirusnim meningitisom, doznaje Jutarnji list.

Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, bebe su se razboljele u periodu 11. i 12. lipnja, te su raspoređene u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj te u Kliniku za infektivne bolesti dr.Fran Mihaljević.

Pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece, prof. Goran Tešović, kazao je za Jutarnji kako je kod njih jedno dijete, te da se dobro oporavlja i da postoji mogućnost da danas bude otpušteno.

Prema informacijama kojima raspolažemo, KB Sveti Duh tek je jučer obavijestio Hrvatski zavod za javno zdravstvo o epidemiji, te su zabranili posjete.

- Do daljnjeg nisu dopušteni posjeti Klinici za ginekologiju i porodništvo. Zbog uočene povećane učestalosti sezonskih infekcija prisiljeni smo, do daljnjega, zabraniti posjete - stoji na stranicama bolnice s datumom objave 19.lipnja.

Ono što doznajemo je i to da o epidemiji nije obaviješteno Ministarstvo zdravstva. Upit smo poslali KB Sveti Duh i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a odgovore ćemo objaviti po primitku.

Iz Ministarstva zdravstva su nam odgovorili:

- S obzirom na to da nismo službeno obaviješteni od strane Kliničkog bolničkog centra Sveti Duh o nastaloj situaciji moguće ugroze virusom u rodilištu, ne posjedujemo konkretne informacije koje bismo mogli komunicirati u javnosti.

Od strane Ministarstva zdravstva poslan je dopis u kojem tražimo hitno očitovanje o novonastaloj situaciji te inzistiramo na koordinacijskim aktivnostima kako bi se aktivno upravljalo navedenom ugrozom i sačuvalo zdravlje pacijenata. Pacijenti nam moraju biti u fokusu jer radi njih zdravstveni sustav postoji što uključuje i KB Sv. Duh kao i osnivača ustanove - Grad Zagreb.

Tagovi: sVETI DUH, Bolnica Sveti duh
PROČITAJ I OVO
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE