GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mještani Strašnika još 1998. upozoravali na loše izvedenu obnovu (VIDEO)

Mještani Strašnika još 1998. upozoravali na loše izvedenu obnovu (VIDEO)
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2021 / 14:33
Autor: SEEbiz
SISAK - Prije osam dana potres je pogodio Sisačko-moslavačku županiju u kojem su teško stradale mnoge zgrade koje su bile obnovljene nakon Domovinskog rata, a koje su, prema tadašnjim standardima gradnje, trebale izdržati takav potres, postavilo se pitanje je li se prilikom gradnje štedjelo na materijalu ili loše radilo.

Mnogi su mještani medijima ispričali kako se na probleme upozoravalo još za vrijeme obnove, a sada se pojavio i video koji to dokazuje

Društvenim mrežama se, naime, proširio novinarski prilog pod naslovom "Povratak u ponor" objavljen 1998. u HTV-ovoj emisiji Plodovi zemlje, u kojoj je novinar Ivo Lončar obišao selo Strašnik, koje je teško stradalo u potresu 29. prosinca, te je sa stanovnicima razgovaro o kvaliteti obnovljenih i izgrađenih kuća.

Tadašnji predsjednik Mjesnog odbora Strašnika Stjepan Prašnjak rekao mu je kako je za obnovu korišten nekvalitetan materijal, da su radovi izuzetno loše napravljeni, što dokazuje činjenica da se s prvim snijegom 1996. srušilo 5-6 dimnjaka u selu, da je počela otpadati žbuka, da je stolarija bila loša, kao i vodovodne i električne instalacije.

- Na terenu su se događale čudne stvari. Ne može se s pet vreća napraviti temelj za kuću. Preko noći čovjek spava i čuje da se nešto lomi, ruši - mislio je da se kompletna kuća ruši, međutim, kad je izjurio van, gol, bos, onako u gaćama, vidio je da se ruši dimnjak, rekao je Stjepan Prašnjak.

Ispričao je i kako su se žalili na odjel za obnovu i razvitak na nivou županije, ali i samom Ministarstvu za obnovu i razvitak, no da je odgovor koji su dobili bio da će se sve riješiti na terenu o trošku tvrtke koja je izvodila radove, no da do toga nije došlo.

Tagovi: Strašnik, obnova nakon rata, Stjepan Prašnjak, Ivo Lončar, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE