GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mitch McConnell ponovno izabran za vođu republikanaca u američkom Senatu

Mitch McConnell ponovno izabran za vođu republikanaca u američkom Senatu
KONGRES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2022 / 20:56
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Vođa republikanske manjine u Senatu, Mitch McConnell, ponovno je potvrđen za tu dužnost u srijedu za novi saziv koji će početi u siječnju jer njegov protukandidat s Floride Rick Scott nije dobio dovoljno glasova.

Stoga politički iskusan 80-godišnji McConnell iz ruralne savezne države Kentucky ostaje na čelu republikanaca u gornjem domu, na dužnosti koju obnaša od 2014.

Bivši američki predsjednik Donald Trump, koji je očuvao velik utjecaj na republikansku stranku i objavio je da će se natjecati ponovno za predsjedničke izbore 2024., okrivio je upravo McConnella za neuspjeh republikanaca na američkim međuizborima 8. studenoga na kojima je izostala njihova uvjerljiva pobjeda najavljivana kao "crveni val".

Trump i McConnell bili su saveznici dok je milijarder bio u Bijeloj kući, no sve se promijenio kada se McConnell distancirao od invazije Trumpovih pristaša na Kapitol 6. siječnja koji kao ni Trump nisu htjeli priznati da je izgubio izbore.

"On je uništio izbore", ustvrdio je Trump o McConnellu svojoj društvenoj mreži Truth Social nakon međuizbora početkom studenog.

Prije izbora McConnell je izrazio zabrinutost jer je smatrao "nekvalitetnima" kandidate za Senat i Zastupnički dom koje je predložio bivši predsjednik.

Mitch McConnell, izabran prvi put u Senat 1984. godine uspješno je prebrodio sve igre u Washingtonu i u srijedu je lako pobijedio Ricka Scotta

Također je zaslužan što je uspješno održano glasanje u srijedu unatoč pokušajima senatora 'trumpista' da odgode glasanje za idući tjedan.

Demokrati su na međuizborima uspjeli očuvati tanku većinu u Senatu jer su uspjeli ugrabiti republikancima mjesto države Pennsylvanije te sad imaju 50 mjsta, a republikanci 49.

Tagovi: Mitch McConnell, Republikanci, Donald Trump
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE