GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miroslav i Marko Mišković oslobođeni optužbi za utaju poreza

Miroslav i Marko Mišković oslobođeni optužbi za utaju poreza
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2022 / 19:59
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković i njegov sin Marko pravosnažno su oslobođeni od optužbi da su utajili porez.

Ovom odlukom Apelacionog sud u Beogradu preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je Marko Mišković bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu zbog poreske utaje, a Miroslav Mišković na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu jer mu je u tome pomogao.

Ovom odlukom Miškovići su oslobođeni svih sumnji zbog kojih su bili uhapšeni 2011. godine i imaće pravo da traže odštetu od države zbog neosnovanog boravka u pritvoru i višegodišnje blokade imovine, prenosi Tanjug.

U vezi sa poreskom utajom koja se stavljala na teret Miškovićima, Apelacioni sud u odluci ukazuje da je bitno obilježje ovog krivičnog djela najmera da se potpuno ili djelimično izbegne plaćanje poreza, koja se mora nedvosmisleno utvrditi.

U konkretnom slucaju u optužnici se, kako se podsjeća, navodi da je Marko Mišković davao naloge Jadranki Bardić i Živojinu Petroviću da prikriju činjenice od značaja za utvrđenje poreske obaveze, međutim, ovi navodi optužnice, po ocjeni Apelacionog suda ne proizlaze ni iz jednog dokaza izvedenog tokom postupka.

Naime, iz zapisnika poreskih inspektora koji su izvršili terensku provjeru proizlazi da su oni izvršili uvid u sva dokumenta koja su tamo precizno navedena, iz čega proizlazi da su sve naprijed navedene činjenice bile poznate i poreskim inspektorima koji su vršili kontrolu.

Zbog toga po ocjeni Apelacionog suda tužilac nije dokazao koje su to činjenice po nalogu Marka Miškovića prikrili Petrović i Bardić, a u namjeri da se izbjegne plaćanje poreza.

Ranije su Miškovići oslobođeni optužbi za oštećenje putarskih preduzeća.

Tagovi: Miroslav Mišković, Marko Mišković, Delta Holding
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE