GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo zdravstva: Otklonjeni manji nedostaci u radu platforme Cijepise

Ministarstvo zdravstva: Otklonjeni manji nedostaci u radu platforme Cijepise
PLATFORMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2021 / 19:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva priopćilo je u utorak da su otklonjeni manji nedostaci uočeni u dosadašnjem radu platforme Cijepise.zdravlje.hr poručivši kako će puna funkcionalnost doći do izražaja kada će biti na redu svi punoljetni građani koji nisu bili u prioritetnim skupinama.

"Tijekom svakodnevnih testiranja funkcioniranja platforme otklanjani su manji nedostaci uočeni u dosadašnjem radu, a puna funkcionalnost doći će do izražaja tijekom treće faze programa cijepljenja kada će biti na redu svi punoljetni građani koji nisu bili u prioritetnim skupinama", ističe se u priopćenju.

Ministar zdravstva Vili Beroš naredio je svim liječnicima i zdravstvenim ustanovama koji su obavili cijepljenje građana, da žurno upišu sve one koji su primili cjepivo u registar cijepljenih eCIJEPIH, koji je povezan s platformom, jer je to preduvjet valjanog funkcioniranja svih digitalnih platformi koje su uvezane u sustav, ali i temelj za izdavanje Digitalnog zelenog certifikata državljanima Hrvatske. Ta obveza cjepitelja bez odlaganja vrijedi i za sva buduća cijepljenja, navode iz Ministarstva zdravstva.

Ministar Beroš rekao je kako su manje poteškoće u funkcioniranju platforme, o kojima je bilo riječi posljednjih dana u javnosti, žurno otklonjene i sustav djelotvorno funkcionira tako da upisani građani na vrijeme dobiju termin cijepljenja, a cjepitelji povratnu potvrdu o dolasku građana.

"Glavnom koordinatoru za cijepljenje, ravnatelju HZJZ-a dr. Kunoslavu Capaku dodijelio sam tri pomoćnika za organizaciju mjesta za masovna cijepljenja, za logistiku i distribuciju cjepiva po Hrvatskoj, te za informatičku podršku kako bismo do kraja lipnja ostvarili najmanje 55 posto procijepljenosti pučanstva i omogućili uspješnu turističku sezonu i druge gospodarske aktivnosti", poručio je Beroš.

Ministarstvo zdravstva navodi da će u provedbu programa cijepljenja, u iduća dva mjeseca, bit uključene sve sastavnice zdravstvenog sustava, liječnici i zdravstveni djelatnici zavoda za javno zdravstvo, domova zdravlja, bolnica te hitne medicinske pomoći.

Također, bit će uključeni i privatni zdravstveni djelatnici u mreži javne zdravstvene službe te u slučaju potrebe, liječnici i djelatnici iz sastava Hrvatske vojske kao i pripadnici Crvenog križa.

Uz to, u idućem razdoblju očekuje se dolazak velikih količina cjepiva sva četiri proizvođača registriranih u EU, a organizacija cijepljenja prilagođena je sedmodnevnom radu tjedno.

Ministarstvo zdravstva ističe i da je do današnjeg dana, uz 629.108 cijepljenih, putem sustava eNaručivanja evidentirano i 260 tisuća narudžbi, odnosno isto toliko termina je otvoreno u kalendarima cijepljenja u 15 županija.

Zadnjih tjedana liječnici obiteljske medicine grupiraju i naručuju građane, što je u 2. fazi cijepljenja najaktivniji kanal za pozivanje.

Paralelno, putem platforme Cijepise.zdravlje.hr prijavilo se 203.641 građana, od kojih je cijepljeno njih 48.207, a glavnina se planira cijepiti u 3. fazi.

U pripremi je i dodatni kanal za iskaz interesa za cijepljenje putem Portala zdravlja koji je dio sustava e-Građani, navode iz Ministarstva.

Tagovi: Ministarstvo zdravstva, Cijepise, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Vozač kosovskog autobusa branio se šutnjom
OBRANA
Vozač kosovskog autobusa branio se šutnjom
ZAGREB - Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju u nedjelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu branio se šutnjom, potvrdio je zamjenik županijske državne odvjetnice Franjo Kopunić.
Ruski regulator blokirao internetsku stranicu Navaljnog
BLOKADA
Ruski regulator blokirao internetsku stranicu Navaljnog

MOSKVA - Ruski regulator Roskomnadzor blokirao je internetsku stranicu disidenta Alekseja Navaljnog, navalny.com, te još 48 stranica ljudi i udruga povezanih s tim gorljivim kritičarem Kremlja, priopćili su u ponedjeljak Navaljnijevi suradnici.

Autorska prava: Pokrenut postupak protiv većine članica EU-a, među njima i RH
POSTUPAK
Autorska prava: Pokrenut postupak protiv većine članica EU-a, među njima i RH

BRUXELLES - Europska komisija u ponedjeljak je poslala službene opomene većini država članica, a među njima je Hrvatska, zbog kašnjenja u prenošenju dviju direktiva o autorskim pravima u nacionalna zakonodavstva.

Istražni postupak o prometnoj nesreći na A3 još traje, vozač ide u pritvor
NESREĆA
Istražni postupak o prometnoj nesreći na A3 još traje, vozač ide u pritvor
STRUGA BANSKA - Istražni postupak o prometnoj nesreći na A3 još traje, a vozač će biti predan pritvorskom nadzorniku za kazneno djelo izazivanja nesreće u cestovnom prometu, za koje je predviđena kazna do 15 godina zatvora, rekao je u ponedjeljak glavni ravnatelj policije Nikola Milina u Strugi Banskoj.
Srebrnjak: razriješen ravnatelj, imenovana v.d. ravnateljica
PROMJENE
Srebrnjak: razriješen ravnatelj, imenovana v.d. ravnateljica
ZAGREB - Upravno vijeće Srebrnjaka Dječje bolnice Srebrnjak s pet glasova za i jednim suzdržanim razriješilo je u ponedjeljak ravnatelja Ivu Dumić-Čula.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE