GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miljenić prije tri godine hvalio zakon koji je sada Milanoviću neustavan

Miljenić prije tri godine hvalio zakon koji je sada Milanoviću neustavan
NEDOSLJEDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2021 / 10:27
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Iako još uvijek nije jasno kako će se razriješiti problem imenovanja novog predsjednika Vrhovnog suda, u javnost izlaze nove okolnosti.

Kako piše Večernji list, pojavila se okolnost vrlo neugodna za tumačenja predsjednika Milanovića, odnosno Ured predsjednika i njegova predstojnika Orsata Miljenića.

Naime prema fonogramu rasprave uoči donošenja izmjena i dopuna Zakona o sudovima, kad su unesene sporne izmjene koje predsjednik Zoran Milanović sada ne želi primijeniti, tadašnji saborski zastupnik SDP-a Orsat Miljenić je u poduljem izlaganju između ostaloga rekao: 'Ja sam o detaljima mnogo čega govorio na odboru pa sad neću ponavljati, jer su vaši suradnici zapravo pribilježili; svakako jedna od najboljih stvari koje donosi zakon jest uređenje izbora predsjednika Vrhovnog suda, tu smo definitivno bili deficitarni do sada i to je odličan pomak.'

Večernji list jučer je poslao upit Uredu predsjednika, odnosno Orsatu Miljeniću, zamolivši ga da komentira svoj stav iz 2018. godine i što ga je ponukalo da ga promijeni o tim odredbama te sada bespogovorno slijedi stajališta predsjednika Milanovića. Naime sam predsjednik Milanović te je izmjene, koje je Miljenić prije tri godine ocijenio jednom od najboljih stvari i odličnim pomakom, nazvao 'neustavnim zakonom, koji je pomoćno sredstvo ometanja predsjednika Republike'. Dodao je i kako je taj zakon donesen sa 'žetončićima, stavio ga je u duboko smrzavanje i sad se otapa i zaudara'.

Odgovor Orsata Miljenića Večernjem listu do zaključenja broja nije stigao.

Tagovi: Orsat Miljenić, Zoran milanović, Vrhovni sud RH, Zlata Đurđević
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE