GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milatović u Beogradu: Pokušaj otopljavanja odnosa

Milatović u Beogradu: Pokušaj otopljavanja odnosa
SRBIJA-CRNA GORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2023 / 16:43
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i ocenio da je ovaj sastanak potvrda jačanja bilateralnih veza.

Vučić je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku da ugosti predsednik Milatovića. Razgovori su potvrda da je jačanje bilateralnih veza od velike uzajamne koristi", rekao je Vučić.

"Prisustvo Vučića na mojoj inauguraciji i moja poseta Beogradu u kratkom roku značajna je za revitalizaciju odnosa dve zemlje", kazao je Milatović.

Predsednik Crne Gore izjavio je, odgovarajući na pitanje o izručenju bivšeg funkcionera Svetozara Marovića Crnoj Gori, da je ta tema pomenuta u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Ja sam izneo to u našem razgovoru. Moje mišljenje je da svaklo ko je krivično kažnjen u Crnoj Gori, uključujući i Marovića, treba izrečenu kaznu da odsluži. To pitanje sam stavio na sto, i dobio uverenje da će se Srbija odgovorno poneti povodom toga“, rekao je Milatović.

Predsednik Srbije je odgovarajući pitanje novinarke Radio televizije Crne Gore potvrdio da je Milatović pomenuo slučaj Marovića.

„Predsednik Milatović je i sinoć i jutros pomenuo Svetozara Marovića. Ja ću malo drugačije da vam odgovorim na to. Ja sam rekao da ćemo mi kao ozbiljna i odgovorna država uvek uzeti u razmatranje posebno sve ono o čemu govori predsednik Milatović, i da ćemo pružiti odgovarajuće odgovore. A kod mene se kao pitanje nameće nešto drugo: ‘Zašto se u našim odnosima uvek traži razlog da bi se drugi okrivio za nešto ili nepoštovanje nekoga’? Jeste li razmislili boli li nas to što je Crna Gora priznala protivpravno otcepljenje bez povelje UN dela Srbije“, rekao je Vučić.

Dodao je da „nije Marović tabu tema i ne sme da bude“.

„Samo vas molim da se ponekad stavite u naše cipele, kao što se i trudim da stanem u cipele predsednika Crne Gore“, zaključio je Vučić.

Tagovi: Jakov Milatović, AleksandaR Vučić, Svetozar Marović
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE