GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Što bi rekli Srbi - Radman je pokušao da startuje ministricu. Katastrofa

Milanović: Što bi rekli Srbi - Radman je pokušao da startuje ministricu. Katastrofa
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2023 / 13:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je sastanak s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i bio je u obilasku granične ophodnje uz granicu s BiH.

“Vojska je nekad čuvala granicu, agresivno ili super agresivno, ali danas takva vremena nisu i jendom kad se krene tim putem, teško se iščupati”, rekao je.

“Vojska će pomagati tehnički koliko policija bude tražila”, kazao je predsjednik.

“Problem su prvo krijumčari, ove koje naša policija ščepa su sitne ribe. Stimulira se krijumčare da samo nastave jer ako te kazne s tisuću eura to je sitan novac u odnosu na zaradu. Sudovi bi trebali suditi drugačije. Treba im otežati”, rekao je Milanović.

Drugi dio problema predsjednik vidi u susjednim državama. “Problem je u susjednim državama – Srbija i BiH, koje otaljavaju. Te države, ne samo Srbija i BiH, su u međuprostoru nesigurnosti, spremne su na svašta i na ništa, nemaju jasnu perspektivu ulaska u EU, tu se nešto spotiču,to nema nikakvuz perspektivu i EU mora što prije prioniti poslu.”

Osvrnuo se i na to što priljev migranata u Mađarskoj ne rješava ni žica na granici. “Od one velike priče da se Europa štiti od nadiranja na njen kršćanski identitet došli smo do toga da se danas u Mađarsku ulazi kao u lunapark.

Govoreći o radu hrvatske policije na granici predsjednik kaže: “Ovo radimo iz osjećaja dužnosti prema EU, ali nismo blentavi.”

Što se tiče seoskih straža koje Bulj predlaže, Milanović kaže da toga nije bilo ni u vrijeme njegovog djeda.

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na konferenciji o jačanju i proširenju Europske unije u Berlinu pokušao je poljubiti njemačku ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock. “Što bi rekli u Srbiji – pokušao je da je startuje. To se nikom nije dogodilo. Katastrofa.”

Osvrnuo se i na poteze vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i sporne plakate.

“To U nam je bilo štetno, to nam je radilo ozbiljne probleme 90-ih, o tome je i Tuđman govorio više puta, to nam se ne isplati.”

“Moj apel Penavi i ekipi je da preskoče ovaj datum pa neka se kasnije raščišavaju”, dodao je, prenosi N1.

Rekao je da bi možda i netko iz BiH došao taj dan u Vukovar. “Možda Bećirović, razgovarali smo o tome.”

Tagovi: Zoran Milanovič, gordan grlić radman
PROČITAJ I OVO
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
DP inzistira na ova četiri resora
PREGOVORI
DP inzistira na ova četiri resora
ZAGREB - Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH.
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
OŠTRO
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
ZAGREB - Mislav Kolakušić, partner DP-a na nedavnim izborima, zadnjih dana napada Domovinski pokret zbog sve vjerojatnije suradnje s HDZ-om u formiranju nove vlade.
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
OTKRIĆA
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je činiti, trebalo bi biti poznato u utorak, nakon sastanka HDZ-a i Domovinskog pokreta te onoga s predstavnicima manjina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE