GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović prima i branitelja zbog kojeg je lani otišao iz Okučana

Milanović prima i branitelja zbog kojeg je lani otišao iz Okučana
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 23:00
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbor udruga veterana gardijskih brigada u više su navrata, počevši od 1. prosinca prošle godine, slali dopise na adrese premijera i predsjednika, s ciljem održavanja radnog sastanka s četiri teme: potraživanje ratne odštete od Republike Srbije, pitanje nestalih, problematika tužbi hrvatskih logoraša protiv Republike Srbije i rasprava o obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata.

Do premijera Andreja Plenkovića nisu uspjeli doći, no naposljetku je stigla potvrda s Pantovčaka da se predsjednik Zoran Milanović odazvao njihovu pozivu na sastanak koji će se održati sutra u 11 sati na Pantovčaku, što je Večernjem listu danas potvrdio i glasnogovornik predsjednika Nikola Jelić.

Pritom je zanimljivo kako će među četvoricom predstavnika branitelja – uz Željka Dragaševića, Iliju Vučemilovića Šimunovića i Ivicu Vranješa – predsjednik primiti i Zorana Marasa, predsjednika Udruge Specijalne policije, zbog kojega je lani napustio svečanost obilježavanja obljetnice operacije Bljesak u Okučanima jer je u službenoj delegaciji vidio Marasa u majici HOS-a s pozdravom “Za dom spremni”.

Također, javnosti je ostalo nepoznato da se njihov prvi susret dogodio prije desetak dana na Pantovčaku, u prigodi dodjele odličja zaslužnima u akciji Plitvice, čemu se Maras, premda nije bio odlikovan, odazvao u funkciji predsjednika udruge. Milanović ga je tada, kako doznajemo, srdačno pozdravio.

– Vjerujem da je predsjednik uvidio da smo mi branitelji svojim postupcima, radom i djelovanjem uvijek poštovali institucije RH pa tako i instituciju predsjednika države jer time poštujemo i sve građane koji su za njega glasali. Tako je, vjerujem, uvidio i da sam ja legalni i legitimni predsjednik Udruge Specijalne policije koja je dala veliki doprinos u Domovinskom ratu. Kada je riječ o našem sporu oko majica HOS-a, ako netko smatra da sam učinio nešto nezakonito, neka me privedu, a ako netko smatra da nešto treba mijenjati, neka mijenja u Saboru – kaže Zoran Maras, koji zahvaljuje predsjednikovu savjetniku za branitelje Marijanu Marekoviću koji je “uvidio da se problemi mogu rješavati samo razgovorom” te arbitrirao između predsjednika i njega.

A teme razgovora doista su goruće. Premda je Ministarstvo hrvatskih branitelja pokrenulo inicijativu za izradu pravilnika o obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata, braniteljske udruge tvrde da se posljednjih godinu dana nije poduzelo ništa te traže da se ta tematika regulira i zakonom. Žele da se točno definira protokol kako bi se izbjegle situacije da se na obljetnicama pojavljuju “stotine delegacija” sa svih razina te traže da prioritet dobiju obitelji poginulih i nestalih branitelja, a da sve tri poluge vlasti potom zajednički polažu vijenac.

Također, žele da država uz logoraše – koji sada podižu privatne građanske parnice protiv Republike Srbije – stane financijski, pravno i diplomatski te da se o toj tematici obavijesti i EU.

Tagovi: Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata, Zbor udruga veterana gardijskih brigada, Marijan Mareković, Zoran Milanović, Zoran Maras, Za dom spremni, Željko Dragašević, Ilija Vučemilović Šimunović
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE