GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o Vučićevu prijedlogu: Besposlen pop i jariće krsti

Milanović o Vučićevu prijedlogu: Besposlen pop i jariće krsti
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2021 / 21:43
Autor: SEEbiz
PAZIN - Poslovicom "Besposlen pop i jariće krsti", predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak navečer u Pazinu komentirao je prijedlog srbijanskog kolege po dužnosti Aleksandra Vučića da svi Srbi u svijetu 15. rujna izvjese srpske zastave.

U Pazinu na obilježavanju Rujanskih odluka i 40. obljetnice izgradnje Spomen doma sjedinjenja i slobode, Milanović je odgovorio na pitanje o Vučićevu pozivu narodu Srbije i svih Srba širom svijeta da na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave istaknu srpsku zastavu.

"Stvarno ne mogu vjerovati da u Srbiji nemaju važnijeg i pametnijeg posla, poput ekonomskog razvoja države u kojem Srbija zaostaje, a Hrvatska ne napreduje kako bi trebala", rekao je Milanović.

Smatra da na tu provokaciju ne treba reagirati.

"Na to se očekuje valjda da svatko od nas reagira nekakvom svojom ekvivalentnom mjerom, i onda imamo nešto na čemu Vučić živi već 20-30 godina", rekao je.

"Kao relativno mlad čovjek puno je još godina pred njim, smišlja šta će raditi, pa onda smišlja ovakve zabavne sitnice. Jednom riječju, bez veze", istaknuo je Milanović.

Kad je riječ o Srbima u Hrvatskoj, Milanović je rekao neka ljudi sami procijene koji su pravi motivi tog poziva.

"Tako se ne gradi jedna jaka, utjecajna i moćna država", kazao je Milanović.

Upitan smatra li posjet patrijarha Profirija Jasenovcu provokacijom kazao je da ne zna što bi na to rekao i dodao kako je on s njim imao dobar odnos.

"S njim sam imao relativno korektan odnos dok je bio metropolit zagrebačko-ljubljanski. Moja prethodnica Kolinda Grabar Kitarović je na zid ureda stavila repliku ikone koju je dobila od Porfirija.

"Ona je i sada na zidu, ja to nisam micao", rekao je Milanović i nada se da je i neće morati micati.

Tagovi: Zoran Milanović, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
Sin ubio majku na Črnomercu
TRAGEDIJA
Sin ubio majku na Črnomercu
ZAGREB - Na zapadnom dijelu Zagreba jutros se dogodilo ubojstvo.
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE