GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o akciji oporbe: Ulica je ulica, Sabor je Sabor

Milanović o akciji oporbe: Ulica je ulica, Sabor je Sabor
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2023 / 16:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović u Varaždinu je nazočio otvorenju podatkovnog centra, a nakon toga razgovarao je s novinarima.

Osvrnuo se na slučaj Tomislava Sauche.

“Ja moram pazit što govorim da ga ne bace u Lepoglavu. Posjetit ću ga kad ga spakiraju tamo gdje su odlučili. Još jednom, tako se presude u kaznenim postupcima ne trebaju donositi. Ljudi nisu krumpiri. Dokaži, ako ne možeš dokazati, onda u korist optuženika. Ovdje postoje slojevi sumnje”, rekao je Milanović govoreći o svom nekadašnjem suradniku Tomislavu Sauchi, koji bi se tijekom dana danas trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne.

Predsjednik je komentirao i akciju oporbe u Saboru. Oporbeni zastupnici su tijekom cijelog govora premijera Andreja Plenkovića lupali i dobacivali i ometali ga.

“Ulica je ulica, Sabor je Sabor. Fućkali su, nisu bacali. Ovo je Sabor, ne znam zašto su mu fućkali, galamili i lupali. Jasno je da ni saborsko vodstvo, a ni straža, ne mogu izbaciti van cijeli Sabor. Očito je to metoda političkog djelovanja. Je li to pametno…”, kaže.

“Dok nema fizičkog nasilja i poziva na mržnju, posebno danas, sve ide. Ali za krajnji rezultat sam snosiš odgovornost, kasnije nema kajanja”, poručio je dodavši da se “protiv Plenkovića takvim sredstvima itekako može”.

Govoreći u uhićenjima navijača koji su pjevali ustaške pjesme, Milanović kaže kako je svaki komentar koji dolazi od Plenkovića neovlašten jer se zna kako se on nosio s tim pojavama. “Ja sam upozoravao i govorio koliko je to štetno i loše. Ne da mi se više. Instrumente da se s tim nosi ima baš on. Baš on, ne njegova vlada.” Milanović je pitao jesu li Plenkovićevi suradnici napustili stadion kad su čuli ustaške pjesme. “U Osijeku je država reagirala. Svi su s dubokim neodobravanjem gledali što se događa. U Gorici gleda Turopolje i južni Zagreb. Reagiralo se sporo, inertno i prekasno”, kaže Milanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Tagovi: milanović, plenković, saucha
PROČITAJ I OVO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE