GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Nevjerojatno je kako Plenkovića proganjaju vlastite laži

Milanović: Nevjerojatno je kako Plenkovića proganjaju vlastite laži
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2024 / 20:03
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje u svečanom mimohodu povodom 32. obljetnice najveće vojno redarstvene akcije 107. brigade HV-a - Operacije Baranja.

Milanović je rekao da je to bila prva ozbiljnija operacija nakon Sarajevskog primirja.

“Nakon toga su uslijedile hrvatske pobjede. Ovo, nažalost, nije bila pobjeda, ali je važan događaj koji je nepravedno gurnut u stranu”, rekao je.

O poruci HDZ-a da budući premijer ne može biti netko tko ne sudjeluje u izbornoj utrci.

“Osim ako se ne zove Tim Orešković i govori hrvatski kao da ima muskulfiber. Nevjerojatno je kako Plenkovića proganjaju vlastite laži. Oreškovića je Plenković podržao kao nepoznatu osobu pa se upirao s drugim HDZ-ovim europarlamentarcima da se održi ta stabilnost vlasti. Ne možemo reći da nešto što je dobro za HDZ dobro i za Hrvatsku. Nekada je, ustvari nije nikada, sada sigurno nije”, dodao je.

“Plenković zapomaže i samo treba da me lijepo zamoli da ne budem premijer. Nevjerojatno je slušati da se HDZ bori protiv korupcije. Korupcija je procvjetala, ja mislim da svaka pošast želi da se HDZ bori protiv nje jer joj to jamči procvat. Hrvatska je zapala u tešku situaciju i kaljuže, mirovine su zapuštene, a on ljudima govori da im je super”, naveo je.

“Ovo je vlada koja je daleko najkorumpiranija uopće u hrvatskoj povijesti. To vidi i Plenković. Izgleda da je nešto u tom kartelu toliko krivo projektirano, da ima pogrešne tvorničke postavke da ne može raditi pošteno, ali ni efikasno jer Hrvatska je i dalje socijalni slučaj EU-a. Kupovna moć je pala, to je inflacija pohlepe. Sve je u Hrvatskoj skuplje nego u Italiji i to je problem i netko se time treba pozabaviti. Mirovina treba doći do 50 posto prosječne plaće, ali u njihovom mandatu je to palo”, rekao je Milanović.

Kaže da se biskupi nisu oglasili nego Iustitia et pax. “Volio bih znati tko su ti ljudi. Imao sam korektne odnose s Crkvom. Zadnji biskupi koji su odabrani ne miješaju se u politiku i to cijenim”, dodao je.

O izjavi Mislava Hermana iz HDZ-a da je Ljubo Ćesić Rojs njegov igrač kaže da ne zna tko je Herman. “Rojs je popio tromblon na Plitvicama, ali ga je HDZ sada zaboravio zvati. On je priča za sebe i sigurno je bolji od HDZ-a, on će poginut za Hrvate iz BiH. Američka ambasada me napala zbog nekih sitnih interesa jer žele zaustaviti ruski plin, to pozdravlja, ali ne da mi prodaješ američki. To rade”, naveo je.

Tagovi: milanović, plenković, rojs
PROČITAJ I OVO
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
POST FESTUM
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
ZAGREB - Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu, gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i postizborne pregovore.
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE