GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Naravno da sam u kampanji

Milanović: Naravno da sam u kampanji
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 13:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru gdje je predviđeno i njegovo prigodno obraćanje.

“Kao predsjednik sam imao uvide u neke elemente. To što se dogodilo bilo je prije mjesec dana. Kako se taj metak nije pretvorio uslijed djelovanja kalcijevog karbonata u biser, ne znam, ali gospodin je odmah dobio blindirani auto”, rekao je Zoran Milanović o propucavanju automobila Ivana Turudića.

O eventualnom sučeljavanju s Plenkovićem rekao je:

“Danima ponavljam, sutra sam na N1, govorit ću o stvarima vitalnim za Hrvatsku. HDZ je pljačkaški pohod već 30 godina, to svi znaju. Nisam ja naivan bez obzira što bi se Plenković obračunavao. Nismo mi iz istog kvarta, on je više bio s mamom. Te fore “izađi i bori se”, nije mi do debate s Plenkovićem… Imali smo je 2016. pa je bio razbijen. Ni to nije garancija za dobiti izbore. Ovo radim jer moram. Kao što sam se kandidirao jer ste me natjerali na to. Razbojnike gurate za državne odvjetnike, a Plenković sad glumi smjernog oca i dobrog ćaću. I ja sam gledao da moj sin dođe sa mnom… Ne mogu se mjeriti s Plenkovićem u ostavljanju dojma koliko je dobar otac. Opet smo u komunikološkoj zavrzlami da baš hoću debatu s njim. O čemu razgovaram s njim? Ja sam vrhunski amater, a on neznalica. Hrvatska je tragedija već osam godina, bazirana na korupciji.”

Na pitanje je li u kampanji, rekao je da je i da je odluka Ustavnog suda “pucanj u prazno”. “Predsjednik Republike sam, izabran voljom građana. Oni su tamo instalirani kao kuhinjski elementi koji su počeli truliti. Ja sam politička osoba. Ako se Grabar-Kitarović može klatiti na skupovima HDZ-a kao predsjednica, mogu i ja ovo. Apropos sudjelovanja u kampanji – postaneš predsjednik na blagajni stranke, recimo Grabar-Kitarović. I onda harangiraš kroz stranku pa prestaneš biti član stranke. Pa pet godina kasnije opet ideš u kampanju sa stranačkim novcem. U kampanji se smije sve? Predsjednica opet može postati HDZ-ovka i ići po skupovima nakon što je položila prisegu. Ja to nisam radio. Niti sam glasao za SDP. Sad hoću. To će biti najjača lista. Ja ću pokušati okupiti većinu. A oni koji su u razdraganom raspoloženju rušenja HDZ-a, valjda će sjesti i reći svoje mišljenje.”

Naglasio je da stanje u državi uopće nije dobro.

O gradonačelniku Zadra rekao je da su rekli za njega da je bio dobar doktor. “Neki žive bolje. Ovo je inflacija pohlepe. U Hrvatskoj je masu toga preskupo, a ne mora biti, država ima instrumente da to pritegne. Moji prijatelji idu u šoping u Trst jer je jeftinije.”

Ponovio je još jednom da nije razmišljao o ostavci na mjesto predsjednika Republike: “Nisam razmišljao o ostavci. Dio dobronamjernih me nagovarao. Da ja dam ostavku, Ustav određuje tko me naslijeđuje. Onaj tko me naslijedi, da ostavku i on odluči tko ga naslijeđuje. Što je to? Ti ljudi su intelektualno dosadni, to su spori mozgovi…”

Istaknuo je da više nikad neće biti član nijedne stranke te da mu je svjetonazor lijevi centar.

Tagovi: MILANOVIĆ, SDP, HDZ, PLENKOVIĆ, TURUDIĆ, ZADAR, TRST
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE