GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Butković će zbog klevete ostati bez krčme, krave i magarca

Milanović: Butković će zbog klevete ostati bez krčme, krave i magarca
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2024 / 16:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović danas je u Zagorju, odakle se obratio javnosti, između ostalog kako bi odgovorio na optužbe ministra Olega Butkovića o navodnoj predsjednikovoj trgovini utjecajem i pogodovanju rođaku - navodno povezanom s ruskim kapitalom - da otvori bankovni račun.

- Oklevetao je čovjeka. Kad ti netko kaže da si Putinov prijatelj, to nije ugodno. On će ih iz Amerike, tamo živi, proganjati kao vrag grešnu dušu. Ostat će bez krčme, krave, magarca. Taj čovjek nikada nije bio pod sankcijama, nikakve usluge mu nisu trebale', rekao je Milanović.

Podsjetimo, oštra komunikacija predsjednika Milanovića i ministra Butkovića na Facebooku nastavljena je i u nedjelju, Butković je pozvao Milanovića se očituje o 'pogodovanju njegovu rođaku povezanom s ruskim kapitalom', a Milanović je ponovio tvrdnje o korištenju državnog novca članova Butkovićeve obtelji.

Nakon što je Milanović u subotu komentirao razmjenu navodnih poruka iz 2019. između bivše državne tajnice Josipe Rimac (sada Pleslić) i ministra Olega Butkovića o 'lobiranju da se zaposli sin njezine prijateljice' Butković je na Fecebooku naveo kako je Milanović javno pozvao na njegovo "hapšenje zbog navodnog trgovanja utjecajem".

Milanovića je javno pozvao da odgovori na dva pitanja: "Je li trgovina utjecanjem ako predsjednik Republike", (...) "osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom?" "Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman", upitao ga je Butković, dodavši kako je "pomaganje sankcioniranim osobama i kršenje sankcija kazneno djelo".

Nešto kasnije predsjednik RH Zoran Milanović je na Facebooku upitao Olega Butkovića, zovući ga Olja, "ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem od kad si ministar? Zna se već, braco bivši policajac s 25 godina je preko noći postao uspješni kamiondžija pa i veleposjednik skupog zemljišta uz more (...). Al nije Olja zaboravio ni oca. Najprije je tata Butković od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna za obnovu svog kampa Povile, a onda je Oljino Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo osam milijuna kuna za gradnju novog lukobrana u uvali Povile - direktno pred restoranom tate Butkovića".

Milanović je naveo i kako "Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ni u jednom slučaju nije našlo ništa sporno", dodavši: "P.S. O lažima koje si napisao čujemo se kasnije, javim ti se iz Hrvatskog Zagorja s Uskrsne pištole".

Tagovi: MILANOVIĆ, BUTKOVIĆ, PUTIN, RIMAC
PROČITAJ I OVO
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
POST FESTUM
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
ZAGREB - Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu, gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i postizborne pregovore.
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE