GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mesić: Milanovićev potez je izvrstan

Mesić: Milanovićev potez je izvrstan
BIVŠI PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2024 / 08:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nekadašnji predsjednik Republike Stipe Mesić iz Azerbejdžana je pozdravio odluku predsjednika Zoran Milanovića da se na listi SDP-a kandidira na parlamentarnim izborima, piše Novi list.

– Vi ste šokirani u Hrvatskoj, a ja sam još više u Azerbejdžanu. Mene je ta vijest iznenadila još više od vas. Međutim, kad složimo karte ona je sasvim logična. Jer ako se siluje demokracija, ako se siluje na jedan brutalan način, kao što je bio ovaj izbor Turudića ako ne vrijede pravila demokratskog društva trebalo je na nekakav način reagirati. I predsjednik je izvrsno reagirao. Sada će se stvari i karte presložiti u Hrvatskoj, rekao je Mesić za Novi list.

On smatra da je sada oporba favorit parlamentarnih izbora.

– Da. Sada će se presložiti sve karte. Sve što je dosad bilo na nekakav način predvidivo više nije predvidivo. Sada će se sve mijenjati. Ovo je jedan hrabar potez koji Hrvatsku vraća na demokratski put. Natrag u demokraciju, rekao je Mesić.

On smatra da će se izbori sada riješiti.

– Korupcija je opasna ako se događa kod pojedinaca. To je opasno. Ali nije katastrofalno. Međutim, ako se događa u širem krugu, ako se ide podmićivanjem širokog kruga birača, ma što se događalo, to je jedan nedozvoljeni način na koji se podmićivalo glasačko tijelo. I ja očekujem da će to građani procijeniti o čemu se radi. Da je to u stvari jedna prevara radi zadržavanja vlasti i stvaranja jednog modela, ja ne znam kako bih ga nazvao, ali modela premijerske vlasti kancelara, da se pretvara u kancelara. To se očito više nije moglo trpjeti. A birači će odlučiti što je u redu, a što nije u redu u Hrvatskoj, zaključio je Mesić. Odgovarajući na pitanje jesmo li ušli u ustavnu krizu, Mesić je rekao da su se sada dogodile nepredvidive stvari.

– Ali Ustavni sud je poslao očito jednu poruku koja vraća Ustavni sud u normalu. Jer ako nisu došli na inauguraciju, to je pljuska i premijeru i HDZ-u, rekao je Mesić.

Na kraju razgovora se i našalio.

– Što sad mogu, moram se sada i ja kandidirati, rekao je Mesić.

Tagovi: mesić, milanović, plenković, izbori
PROČITAJ I OVO
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE