GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medvedev: Njemačka se sprema za rat s Rusijom

Medvedev: Njemačka se sprema za rat s Rusijom
TVRD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2024 / 16:40
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Bivši ruski predsjednik i premijer i sadašnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev tvrdi da se Njemačka priprema za rat s Rusijom.

Njegova izjava dolazi nakon obajve da je Rusija prisluškivala njemačke vojne dužnosnike.

Podsjetimo, Njemačka istražuje audiosnimku objavljenu u ruskim medijima za koju se tvrdi da je konferencijski poziv visokih njemačkih vojnih dužnosnika o oružju za Ukrajinu, što je izazvalo zabrinutost zbog moguće špijunaže u Njemačkoj i pozive Rusiji na pojašnjenje.

O svemu se oglasio i bliski suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Medvedev, koji je na svom kanalu na Telegramu objavio da će vladajći politički savez u Njemačkoj sada pokušai zataškati ovu situaciju.

Njemačkog lancelara Olafa Scholza Medvedev je nazvao “miroljubivim dečkom” koji Ukrajini odbija isporučiti rakete srednjeg dometa.

“Nitko ne zna jesu li političi vrh i kancelar svjesni, ali čak i ako nisu pa i ako nisu naredili ništa takvo, povijest pamti mnoge primjere gdje je vojska donosila odluke o početku ratova ili ih poticala”, naveo je Medvedev i dodao:

“Doći će kod Scholza i reći: gospodine kancelaru, u Ukrajini je oboren projektil. Sudeći po vrsti i ruti, letio je za Berlin. Što će Scholz odgovoriti na to? Jasno je kao dan.”

“Njemačka se sprema za rat s Rusijom”, zaključio je Medvedev.

Tagovi: MEDVEDEV, NJEMAČKA, RUSIJA
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE