GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mayer: Imamo porast zaraženih, to je očekivano

Mayer: Imamo porast zaraženih, to je očekivano
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2022 / 20:01
Autor: SEEbiz / N1 info

ZAGREB - Epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer u Dnevniku N1 televizije govorila je o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj.

“Nažalost, imamo porast. Taj porast je očekivan s obzirom na okupljanja tijekom blagdana koji su bili i s obzirom na novi soj omikron koji se brže širi. Dobro je što imamo broj hspitalizacija i preminulih manje nego prošle nedjelje, a to nam je jako važno da ne bude opterećenja na zdravstveni sustav”, kazala je epidemiologinja i dodala:

“Broj novooboljelih raste, i dalje apeliramo na građane da se pridržavaju mjera, a najviše apeliramo na to da se odazovu na cijepljenje, pogotovo oni koji nisu cijepljeni nijednom dozom.”, rekla je Mayer za N1 televiziju.

Mayer je ponovno naglasila koliko je važno cijepiti se. “Danas je broj novih osoba na respiratoru 21. Od toga 15 osoba nije primilo niti jendu dozu. To je alarmantan podatak i koji govori koliko je cijepljenje važno i preporučljivo.”

Istaknula je da je za sada potvrđeno osam slučajeva omikrona, a 43 su “visoko suspektna” te da sljedeći tjedan očekuju potvrdu tih slučajeva.

“Zaista ništa ne znači je li omikron ili koja je varijanta. Bitno je da su blage slike”, rekla je Mayer.

Potvrdila je da je moguće da se osoba istovremeno zarazi i koronavirusom i gripom, a objasnila je i kako se te dvije bolesti mogu razlikovati.

“Može se čovjek zaraziti i gripom i covidom, to je moguće, ali uz pridržavanje mjera i pravovremenog reagiranja s obzirom na simptome, može se spriječiti ono najgore”, kazala je.

“Vrlo teško je razlučiti simptome jer su slični simptomi gripe i covida. Gripa počinje naglom temperaturom, bolovima u mišićima i zglobovima, a covid počinje blagom kliničkom slikom. Ako primijetite bilo koji simptom, ne odlazite na posao, izbjegavajte okupljanje i ostanite kod kuća”, poručila je Mayer.

Tagovi: Dijana Mayer, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE