GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mariupolj: Rusi granatiraju rutu na kojoj bi se trebali evakuirati civili

Mariupolj: Rusi granatiraju rutu na kojoj bi se trebali evakuirati civili
EVAKUACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2022 / 11:35
Autor: SEEbiz / index.hr
KIJEV - BBC javlja kako zaprimaju izvještaje da se prekid vatre ne poštuje na kraju evakuacije rute iz Mariupolja. Sad se javio i zamjenik gradonačelnik tog grada Serhij Orlov, koji kaže da Rusi nastavljaju s napadima na grad.

"Rusi nas nastavljaju bombardirati, koriste artiljeriju. Ovo je ludilo", rekao je Orlov.

"Nema prekida vatre u Mariupolju i nema prekida vatre uz evakucijsku rutu. Naši civili su spremni na bijeg, ali ne mogu pobjeći dok traje granatiranje", rekao je Orlov.

Prema ranijoj objavi gradskog vijeća Mariupolja, u regiji Zaporižja, gdje su trebali biti evakuirani civili, ne prestaje se pucati.

Ukrajinski dužnosnici pregovaraju s ruskom stranom kako bi potvrdili prekid vatre uz cijelu evakuaciju rutu, stajalo je u objavi.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij objavio je novu video poruku u kojoj je rekao da oni koji moraju napustiti gradove koji su u "teškoj situaciji" sada to mogu napraviti putem humanitarnih koridora, ali oni koji se mogu boriti bi trebali ostati.

Rusija ne smije iskoristiti dogovor o prekidu vatre kako bi vojno napredovala na terenu, upozorila je zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk.

Rekla je da ukrajinska vlada "provjerava informacije" da ruske snage koriste prekid vatre kako bi se približile pozicijama ukrajinske vojske u područjima uz evakuacijsku rutu.

"Koristimo ove rute da evakuiramo civile, žene i djecu, ali i dostavimo humanitarnu pomoć onima koji ostaju. Cijeli svijet gleda", rekla je.

Tagovi: Mariupolj, rat u Ukrajini, Sergej Orlov
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
CRNE PROGNOZE
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
BERLIN - Portal Redakcijske mreže Njemačke (RND) objavio je opširnu reportažu o životu u Hrvatskoj, „najmlađoj članici EU-a“. Riječ je o korupciji i visokoj inflaciji, o oduševljenju EU-om i mladima koji napuštaju zemlju.
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
SABOR
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
ZAGREB - Mandatar za sastavljanje nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u Hrvatskom saboru predstavlja nove ministre, a nakon rasprave zastupnici će glasovati o povjerenju vladi koja će imati 18 ministarstva, od kojih tri pripadaju Domovinskom pokretu.
Novi ministar turizma od najma luksuzne vile godišnje zaradi 59.000 eura
VILA
Novi ministar turizma od najma luksuzne vile godišnje zaradi 59.000 eura
ZAGREB - Dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina (HDZ) zamijenit će stranačku kolegicu Nikolinu Brnjac na mjetu ministra turizma, pa je u prvi plan došla njegova imovinska kartica.
Orban: Fico je između života i smrti
KRITIČNO
Orban: Fico je između života i smrti
BUDIMPEŠTA - Slovački premijer Robert Fico je između života i smrti dva dana nakon atentata koji je šokirao Europu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za javni radio.
Ovo je popis svih ministara i sedam potpredsjednika Vlade
NOVA VLADA
Ovo je popis svih ministara i sedam potpredsjednika Vlade
ZAGREB - Mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak navečer dostavio je Hrvatskom saboru popis ministara i program nove Vlade o kojima će u petak raspravljati i glasati saborski zastupnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE