GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi

Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 16:08
Autor: SEEbiz
ĐURĐEVAC - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić u utorak je u Đurđevcu izjavio za Hinu da je - sve dok se ne ispregovaraju provedbeni programi - prerano govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi, dometnuvši da su spremni i na nove izbore.

„U ovoj fazi nije realno govoriti o imenima i po tom pitanju nismo ništa dogovorili“, kazao je Radić i dometnuo da je stranka uvijek spremna i na nove izbore.

Kako je kazao, pregovorima sa SDP-om nije nazočio jer je došao u Đurđevac na Dan grada, a u 16 sati razgovarat će s Mostom. Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.

Koliko će pregovori trajati, nije mogao precizirati. Nužno je vidjeti tko ima većinu, osobito od strane SDP-a, dodao je te ustvrdio: "S njihove strane dolaze malo mutne poruke pa ne znamo o kojim brojevima pričamo".

O Penavinoj konferenciji za novinare, koju je obilježilo prepucavanje prvog čovjeka stranke s novinarima, rekao je da je osobno nije pratio jer se pripremao za pregovore, no da je čuo o tonu koji je dominirao te je zatražio "malo razumijevanja".

„Svi smo još napeti jer završili smo predsjedništvo stranke kasno u noć, a ujutro smo se probudili u pet sati“, izjavio je Radić.

Njegov domaćin Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca, koji je ušao u Sabor kao nezavisni kandidat s liste DP-a, kazao je za Hinu da čvrsto stoji uz DP.

„Iznaći ćemo način da Hrvatska dobije novu vladu, neovisno o sadašnjoj dosta konfuznoj situaciji“, rekao je Lacković koje je izrazio uvjerenje u rješenje trenutnog političkog zapleta. Naglasio je da su svi ljudi koji su dovoljno odgovorni, spremni raditi kompromise u interesu Hrvatske.

Tagovi: radić, dp, penava, lacković, hdz, sdp
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE