GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mamić priznao da je sucu poklonio sat od 15.000 eura

Mamić priznao da je sucu poklonio sat od 15.000 eura
KORUPCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 14:16
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - U Sudu Bosne i Hercegovine u četvrtak je održano ročište o produženju pritvora bivšem direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću i suspendiranom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu.

Naime, tužiteljica Bojana Jolović iznijela je šokantne detalje. Kako javlja reporterka N1, javnost je bila isključena s jedne točke dnevnog reda zbog njene prirode. Poznato je da se ta točka odnosi na seksualno uznemiravanje zaposlenica.

No, ono što je privuklo posebnu pažnju medija i javnosti jesu tvrdnje tužiteljice da je Ranko Debevec dobio automobil od jednog autosalona dok se na sudu vodilo više od 700 postupaka protiv te kompanije. Radi se o periodu od 2019. godine do 2021. godine. Na ročištu je tužiteljica rekla da je Debevec spomenuto vozilo registrirao na ime sestre svoje supruge. Tužiteljica navodi kako je uzeo vozilo marke Polo 2014. godište. Auto je vrijedilo oko 15.000 maraka.

Produženje pritvora traži se i zbog pribavljanja imovinske koristi od Zdravka Mamića s kojim se sastajao u jednoj konobi kod Gruda. Podsjetimo, Mamić je dao iskaz u SIPA-i. Istražiteljima SIPa-e je kazao da je tadašnjem predsjedniku Suda BiH dao sat u vrijednosti od 15.000 eura i rekao je kako se radilo o simboličnom poklonu te da je znao da je dobro imati predsjednika suda na svojoj strani za vrijeme trajanja postupaka o njegovom izrućenju Hrvatskoj.

Tužiteljica Jolović je navela da se tadašnji predsjednik Suda BiH sastajao s Đorđom Ždralom i njegovom odvjetnicom.

Podsjetimo, Mehmedagić i Debevec uhićeni su krajem prosinca 2023. godine.

Tagovi: mamić, debevec, mehmedagić
PROČITAJ I OVO
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE