GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljevica postigla dogovor, ovih deset stranaka ide zajedno na izbore

Ljevica postigla dogovor, ovih deset stranaka ide zajedno na izbore
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2024 / 18:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U središnjici SDP-a danas popodne održani su sastanci čelništva stranke sa lijevo-liberalnim strankama, osim Socijaldemokrata, o načinu izlaska na predstojeće parlamentarne izbore te o prosvjedima najavljenima za 23. ožujka.

"Ovo je 10 političkih stranaka koje razumiju u kakvom se trenutku Hrvatska nalazi i u kojem nas smjeru gura HDZ. Dogovorili smo da ćemo na ovim izborima nastupiti zajedno", najavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. "Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku", dodao je.

Osim SDP-a na sastanku su bili Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak).

Ova će formacija izaći na izbore u šest izbornih jedinica, a u preostale četiri (četvrtoj, petoj, sedmoj i devetoj) izaći će kompletna ljevica i centar uključujući Možemo!

Uoči sastanka kratke su izjave dali Beljak, Mrak Taritaš i Orešković poručivši kako je potreban dogovor s glavnim ciljem – micanjem HDZ-a s vlasti, a pritom im nije važno na kojem će mjestu biti na izbornoj listi.

"Očekujem da ću imati priliku u kampanji dati sve od sebe, pa kad je već Vladimir Šeks rekao da sam zmija otrovnica koja šiklja otrov iz šupljih zubi, da mu to i pokažem. I to je ono što na sastanku tražim – tražim priliku da točno to napravim", rekla je tako Orešković.

Različito gledaju na to što danas na razgovorima nema Socijaldemokrata, pa tako Beljak drži da su trebali biti na sastanku, ali "ne želi ulaziti odnose drugih stranaka", a Mrak Taritaš i Orešković imaju "razumijevanja" za to što ih nema. Orešković je podsjetila da su Socijaldemokrati nastali odlaskom ljudi iz SDP-a te dodala da "razumije kolege iz SDP-a koji su rekli da svatko ide svojim putem".

Tagovi: SDP, Možemo!, Peđa Grbin, Viktor Gotovac, Tomislav Tomašević, Zoran Milanović, Sandra Benčić, Ivica Puljak
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE