GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljetne vrućine u Hrvatskoj

Ljetne vrućine u Hrvatskoj
VRUĆINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2024 / 07:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vremenska prognoza, prema informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), najavljuje iznimno toplo vrijeme za početak travnja s ljetnim temperaturama u cijeloj zemlji.

Očekuje nas pretežno sunčan dan, što dodatno pridonosi osjećaju da je ljeto već stiglo iako smo tek na samom početku proljeća.

Temperaturne vrijednosti za danas su posebno zanimljive; na obali i otocima očekuju se maksimalne dnevne temperature u rasponu od 21 do 25 °C. Međutim, u unutrašnjosti zemlje temperatura će biti još viša te se predviđa da će dosegnuti između 25 i 30 °C, a negdje će, kako je prognozirala Kristina Klemenčić Novinc za HRT, ići i preko 30!

Ovo su temperature koje su znatno iznad prosječnih za ovo doba godine.

Što se tiče vjetra, prognozira se slab do umjeren jugoistočni i južni vjetar, uz obalu te u gorju prevladavat će jugozapadni.

Sutrašnja vremenska prognoza sugerira još jedan ugodan proljetni dan s temperaturama koje podsjećaju na ljeto iako će biti nešto promjenjivije vrijeme u usporedbi s današnjim. Očekuje nas pretežno ili djelomično sunčano vrijeme, što znači da će sunce i dalje dominirati, ali s mogućnošću prolaznih oblaka.

Interesantno je spomenuti da poslijepodne donosi malu vjerojatnost za poneki pljusak, posebno u zapadnim predjelima zemlje.

Vjetar će puhati slab do umjeren, s dominantnim jugozapadnim i južnim smjerom, dok se na Jadranu očekuje umjereno jugo. Ovo su tipični proljetni vjetrovi koji mogu donijeti svježinu tijekom dana.

Što se tiče temperatura, jutarnje vrijednosti bit će od 9 do 14 °C u većem dijelu zemlje, dok po gorskim kotlinama može biti malo niža. Na Jadranu će jutarnje temperature biti između 11 i 15 °C. Maksimalne dnevne temperature ostaju visoke za ovo doba godine, u unutrašnjosti između 25 i 30 °C, dok će duž obale i na otocima biti malo svježije, s temperaturama između 22 i 26 °C.

U srijedu i četvrtak očekuje se nestabilno pa su uz promjenjivu naoblaku lokalno mogući pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u zapadnim predjelima zemlje. Temperature će u unutrašnjosti pasti s 30 na oko 24 stupnja prosječno.

Tagovi: LJETNE VRUĆINE, VRUĆINE, DHMZ, JADRAN
PROČITAJ I OVO
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
PORUKE
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bio je na obilježavanju masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovu prije 33 godine. Pritom je komentirao tu tužnu obljetnicu, ali i činjenicu da nikad nitko nije odgovarao za taj, ali i druge ratne zločine.
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
NERVOZA
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
ZAGREB - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek bila je vidno nervozna nakon što su joj novinari citirali priopćenje EPPO-a.
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
EPPO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja oglasio se o aferi na Geodetskom fakultetu vezanim malverzacije kod projekta snimanja zgrada nakon potresa, navodeći kako je ovog četvrtka uhićen bivši pomoćnik ministra kulture i medije, kao i bivši dekan Geodetskog fakulteta i bivši profesor tog fakulteta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE