GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen

Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2024 / 07:31
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.

Lavrov je u intervjuu moskovskom dnevniku Izvestija rekao da mirovni samit koji predlaže Ukrajina neće uspjeti dok se ne promijene njegovi temeljni postulati, uključujući i to da na njemu bude dopušteno sudjelovanje Rusije.

“Mi smo u svakom slučaju spremni voditi razgovore, ali ne na temelju ‘formule mira’ Zelenskog”, poručio je Lavrov.

Upitao se i kako bi bilo koji ozbiljan političar u Washingtonu, Bruxellesu, Londonu, Parizu ili Berlinu “mogao reći da nema alternative formuli Zelenskog”.

Lavrov je kao neprihvatljive odbacio odredbe ukrajinskog mirovnog plana, kojima se između ostalog Rusija poziva na povlačenje s teritorija koje je zauzela, uključujući i Krim, anektiran 2014. godine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odbacuje svaku pomisao na pregovore s Moskvom na bilo kojoj osnovi osim mirovnog plana, napominje Reuters.

Lavrov je rekao da se susreo s dužnosnicima i diplomatima iz Švicarske koji su ga uvjeravali da će mirovni summit, čiji je Bern pristao biti domaćin, uključivati i Rusiju i biti održan pod “realnim uvjetima”.

“Shvaćamo da se ništa ne može riješiti bez vas, to je nepravedno”, prenio je Lavrov riječi švicarskih dužnosnika.

Tagovi: LAVROV, UKRAJINA, RUSIJA
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE