GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kozlevac: U Nacionalnom stožeru su se raspali

Kozlevac: U Nacionalnom stožeru su se raspali
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 21:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacionalni je stožer danas demantirao podatke Nacionalnog o dvoje novozaraženih u toj županiji te odlučno tvrde kako u posljednja 24 sata nisu imali novih slučajeva.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske na današnjoj je konferenciji za medije objavio kako su u protekla 24 sata u Istarskoj županiji zabilježena dva slučaja zaraze koronavirusom, da bi ubrzo stigao demanti istarskog stožera koji tvrdi kako nisu imali novozaraženih.

Što se točno dogodilo i zašto opet dolazi do nepoklapanja brojki nacionalnog i lokalnih stožera za Dnevnik.hr su pojašnjavali Marija Bubaš, pomoćnicom ravnatelja HZJZ-a te Dino Kozlevac, čelnik istarskog stožera.

Dok Bubaš tvrdi kako istarski stožer očito ne broji zaražene osobe s prebivalištem u toj županiji, Kozlevac opovrgava takve tvrdnje te odlučno poručuje kako u zadnja 24 sata nisu imali novozaraženih.

"Događa se to, stvar je u prebivalištu. Oni (istarski stožer, op.a.) očito ne broje osobe koje imaju tamo prebivalište, a takav je dogovor. Njima je to vjerojatno malo narušilo imidž jer dugo nisu imali novih slučajeva, ali statistika se vodi prema prebivalištu.

Ima tu i ljudskog faktora, odnosno načina na koji se generiraju podaci u platformi", kaže Bubaš i dodaje kako obilježja borbe protiv epidemije moraju biti timski rad i razumijevanje.

Kozlevac pak odbacuje bilo kakve insinuacije da nisu pripisali zaražene osobe koje imaju prebivalište u Istri, a zapravo žive negdje drugdje. Odlučno ponavlja kako u posljednja 24 sata nisu imali novih slučajeva te mu nije jasno odakle nacionalnom stožeru takvi podaci.

"Oni su se raspali, zbilja sam ljut i dosta mi je više. Dakle, mi smo jučer ujutro prijavili tri zaražene osobe od kojih je jedna osoba otišla u Srbiju, a dvije su u bolnici. Od tada nemamo novih slučajeva. Što su oni računali, bogtepitaj", kaže Kozlevac.

Dodajmo na kraju i kako je Nacionalni stožer jučer objavio da je u Istri zabilježen jedan slučaj, nakon što je istarski stožer izvijestio o njih troje, što u cijelu priču unosi dodatnu zbrku.

Tagovi: Dino Kozlevac, Marija Bubaš, Istarska županija, Istra, Rovinj, Poreč, Pula, koronavirus u Hrvatskoj, koronavirus u Istri
PROČITAJ I OVO
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
RAT U UKRAJINI
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
KIJEV - Ruske snage pokrenule su iznenadni napad na sjevernu Ukrajinu, čineći prodore u najozbiljnijoj prekograničnoj kopnenoj ofanzivi u posljednje gotovo dvije godine.
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
PORUKE
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
ZAGREB - Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta nije dao svoj potpis Andreju Plenkoviću za novog mandatara. Jurčević je i ranije najavio da neće dati podršku Plenkoviću, a iz DP-a su najavili da će Časni sud te stranke odlučiti o njegovu izbacivanju.
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
VLADA
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
ZAGREB - Zvonimir Frka Petešić, dosadašnji predstojnik Ureda predsjednika vlade, mogao bi preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova koju je dosad obavljao Gordan Grlić Radman.
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
POTEZI
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
ZAGREB - Saborska zastupnica Vesna Vučemilović isključena je iz Hrvatskih suverenista jer je dala potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara nove vlade, priopćili su iz stranke.
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
PREMIJER
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
BENKOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a bio je na Sajmu u Benkovcu. Tom prilikom dao je izjavu za medije, javlja N1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE