GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koliko možete zaraditi kao popisivači stanovništva?

Koliko možete zaraditi kao popisivači stanovništva?
POPIS STANOVNIŠTVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2021 / 10:02
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U Državni zavod za statistiku (DZS) pristiglo je već 2650 prijava zainteresiranih za posao popisivača i kontrolora koji bi za tri tjedana cjelodnevnog angažmana na popisu stanovništva mogli zaraditi od 5000 do 6000 kuna, piše u subotu Večernji list.

Popisa stanovništva, stanova i kućanstava odvijat će se u jesen u dvije faze. Prva faza popisa stanovništva trajat će od 13. do 26. rujna kada će se građani moći sami popisivati preko sustava e- Građani. U drugoj fazi od 27. rujna do 17. listopada popisivači izlaze na teren kako bi popisali one koji se nisu sami popisali online, obavili kontrolu i ispravili pogreške nastale samopopisivanjem građana. Kontrolori nadziru rad određenog broja popisivača, daju im smjernice i metodološku pomoć, kontroliraju točnost i obuhvat prikupljenih podataka…

Javni poziv za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe popisa stanovništva, kućanstava i stanova otvoren je do 15. srpnja. Poziv je raspisan za gotovo 8000 popisivača i oko 1100 kontrolora.

Popisivači će na terenu prikupljati podatke tijekom cijelog dana, uključujući subote i nedjelje kada će biti najviše angažirani i kada su obitelji uglavnom kod kuće, stoga je nužno da nemaju drugih poslovnih/ školskih obveza. Popisivači i kontrolori mogu biti punoljetni hrvatski državljani s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Hrvatskoj s najmanje završenom srednjom školom te trebaju poznavati rad na računalu. Bodovnu prednost pri odabiru kandidata imat će oni s višom razinom obrazovanja, iskustvom rada na prijašnjim popisima/anketama, dobrim poznavanjem rada na računalu, studenti i nezaposleni.

U DZS-u kažu da je preporuka Stožera civilne zaštite i epidemiologa da se popisivači i kontrolori svakako cijepe protiv COVID-19 jer će to, uz pridržavanje epidemioloških mjera, cijeli proces učiniti sigurnijim.

Popisivač će zaraditi za svako popisano kućanstvo 4 kune, za stan 4 kune, za svaku popisanu osobu u kućanstvu 8 kuna i 8 kuna za svaku pribavljenu kontrolnu šifru od kućanstva koje se samostalno uspješno popisalo u prvoj fazi putem sustava e- Građani. Za samačko kućanstvo popisivač će dobiti 16 kuna (4 kune stan, 4 kune kućanstvo, 8 kuna osoba).

U prosjeku popisivač će moći zaraditi od 5000 do 6000 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica. Kontrolori će zaraditi fiksno 6000 kuna, piše Večernji list.

Tagovi: popis stanovništva, Državni zavod za statistiku
PROČITAJ I OVO
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
MOSKVA - Ruski protuzračni sustavi uništili su 16 projektila i 31 dron koje je u noći na ponedjeljak na ruski teritorij lansirala Ukrajina, uključujući 16 projektila iznad pogranične oblasti Belgorod, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, dodajući da je u nedjelju u ukrajinskom napadu na to područje poginulo 15 ljudi.
Puljak pao na izletu i ozlijedio nogu, operiran je
NEZGODA
Puljak pao na izletu i ozlijedio nogu, operiran je
SPLIT - Marijana Puljak objavila je na Facebooku kako se njezin suprug Ivica Puljak ozlijedio prilikom izleta u prirodi te da je zadobio rupturu mišića, nakon čega je operiran u splitskoj bolnici.
Vučemilović: Što bih radila četiri godine u oporbi?
ŽETONČIĆI
Vučemilović: Što bih radila četiri godine u oporbi?
ZAGREB - Klub Hrvatskih suverenista u prošlom sazivu sabora imao je šest zastupnika. To su bili Marijan Pavliček, Hrvoje Zekanović, Željko Sačić i Marko Milanović Litre.
Ovo je novi ministar obrane Rusije
SKICA ZA PORTRET
Ovo je novi ministar obrane Rusije
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin neočekivano je na mjesto Sergeja Šojgua predložio novog ministra obrane, civila Andreja Belousova, bivšeg potpredsjednika vlade zaduženog za ekonomiju, priopćio je Kremlj.
Milanović više nije najpozitivniji političar
GUBITNIK
Milanović više nije najpozitivniji političar
ZAGREB - Objavljeni su prvi rezultati CRO Demoskopa nakon izbora i sastavljanja nove Vlade koja se sastoji od HDZ-a, DP-a i manjinaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE