GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kolarić: Sporazum o suradnji SDP-a i Možemo! krajem ove godine ili početkom iduće

Kolarić: Sporazum o suradnji SDP-a i Možemo! krajem ove godine ili početkom iduće
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2022 / 20:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - V. d. predsjednika zagrebačkog SDP-a i pregovarač sa strankom Možemo Branko Kolarić rekao je u srijedu da bi se novi sporazum o suradnji mogao potpisati krajem ove godine ili početkom siječnja iduće.

Novi sporazum o suradnji se počeo dogovarati danas, a na pitanje misli li da će koaliciju Možemo - SDP obnoviti do kraja godine, Kolarić je odgovorio kako se nada da će to biti do kraja godine ili početkom siječnja 2023.

"Gradska organizacija SDP-a priredila je svoje prijedloge i upravo o njima razgovaramo. Nadam se, interes je obje strane da pregovore što brže završimo kako bi funkcioniranje Grada Zagreba bilo stabilnije", rekao je Kolarić za Dnevnik HTV-a.

Kratko je komentirao svog predhodnika Viktora Gotovca koji je govorio da 'Možemo tretira SDP kao mlađeg brata koji bi trebao samo klimati glavom i šutjeti'.

"Mi smo od rujna napravili gradski odbor SDP-a koji se izjasnio koje promjene u sporazumu želimo, imamo konkretne stvari koje želimo promijeniti u odnosu na sporazum koji je raskinut", rekao je Kolarić, ali nije želo pobliže govoriti o tome koji su to prijedlozi, pa ni o infrastrukturnim projektima.

Za nacionalni nogometni stadion rekao je da je to pitanje i Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza te da tu ima više dionika.

"O sporazumu ću kada ga potvrdimo", dodao je.

Na pitanje kad će zagrebački SDP dobiti novog predsjednika budući da je on još uvijek vršitelj dužnosti, Kolarić je odgovorio da je to unutarstranačko pitanje i da će se o tome dogovoriti na gradskom odboru.

"Važnije je kako Grad Zagreb funkcionira i kako gradski SDP pridonosi boljem funkcioniranju Grada Zagreba, za kvalitetu života i dobrobit građana i rješavanje nagomilanih problema. Zbog toga postojimo", rekao je Kolarić, a ostalo će, kaže, riješiti, dogovoriti i izvijestiti javnost.

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika kada budu izbori u zagrebačkom SDP-u, Kolarić je odgovorio da o tome razmišlja.

"Procijenit ću i vidjeti tada, razmišljam o tome", dodao je.

Tagovi: Branko kolarić, SDP, Možemo!, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE