GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kanadski sud naredio deblokadu prometa

Kanadski sud naredio deblokadu prometa
NAREDBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2022 / 04:13
Autor: SEEbiz / H
WINDSOR - Glavni sudac Višeg suda u Ontariju u petak je naredio deblokadu prometa na kopnenoj granici SAD-a i Kanade koji su zaustavili prosvjednici protiv ograničenja u pandemiji covid-19.

Sudac Geoffrey Morawetz traži deblokadu visećeg mosta Ambassador koji Ontario povezuje s Detroitom u SAD-u, a presudan je za automobilsku industriju, ali i za američke bolnice u kojima radi velik dio medicinskog osoblja iz Kanade.

Sudska odluka stupila je na snagu u petak u 19 sati po lokalnom vremenu kako bi prosvjednici imali vremena raščistiti područje.

Petodnevna blokada mosta Ambassador stajala je kanadsku automobilsku industriju stotine milijuna dolara, ustvrdila je udruga proizvođača automobilskih dijelova u podnesku sudu od 10. veljače.

Oko 40.000 ljudi svakodnevno prolazi tim mostom i preveze se robe u vrijednosti 323 milijuna američkih dolara.

Premijer kanadske savezne države Ontario Doug Ford proglasio je u petak izvanredno stanje zbog već dva tjedna dugih prosvjeda protiv epidemioloških ograničenja.

Premijer Ford (konzervativna stranka) rekao je da će prosvjednicima jasno dati do znanja da je "protuzakonito" blokirati ključnu infrastrukturu, a prosvjednicima prijeti kazna do godine dana zatvora i 100.000 dolara novčane globe.

Osim što su krajem siječnja, kada je počela pobuna protiv epidemioloških mjera, zauzeli prometnice u glavnom gradu Ottawi, vozači kamiona i njihovi pristaše žele udariti na gospodarstvo paralizirajući i neke glavne trgovinske rute.

Kanadski pokret prozvan u početku "konvoj slobode" bio je isprva usmjeren protiv odluke po kojoj se vozači kamiona moraju cijepiti ako žele prijeći granicu s SAD-om.

No ubrzo se prometnuo u prosvjede protiv epidemioloških mjera i protiv vlade, a inspirirao je i stanovnike Novog Zelanda, a slična akcija počela je i u Francuskoj gdje je u Parizu policija proglasila zabranu prosvjeda zbog "opasnosti remećenja javnog reda".

Tagovi: Kanada, Ontario, Ottawa, Geoffrey Morawetz
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE