GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kajin: Miletić nema šanse ako se izbori ponove

Kajin: Miletić nema šanse ako se izbori ponove
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 19:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Boris Miletić nema šanse ako dođe do ponavljanja izbora na bilo kojem izbornom mjestu. Do danas se ta razlika svela na 13 glasova. Zanimljivo da u zemlji gdje mnogi kradu baš sve čega se dočepaju, samo kada se dijeli ponajveći plijen, a to je izborni, da nema prijevara. Ja sam duboko uvjeren da je došlo do prijevare birača i da građani Istre očekuju novi izlazak na biralište, poručio je Damir Kajin, novi gradonačelnik Buzeta u središnjem Dnevniku HTV-a.

Odgovorio je i zašto su ga naljutili posljednji potezi dosadašnjeg gradonačelnika IDS-ovca Siniše Žulića.

- Buzet ima sjajnih tvrtki, ali investicijski smo zapušten grad, a kadrovski - uprava nam je gotovo ruinirana. Što mi je napravio gospodin Žulić? On je povećao koeficijente pojedinim svojim djelatnicima, na taj način mi svjesno podijelio Gradsku upravu i poslao jednu ružnu poruku prema vani. Danas svi kao zapeti, počev od sindikata nadalje, iščekuju što će se dogoditi. Ja imam puni legitimitet i mandat da te koeficijente vratim na staro. Znam da plaće u javnom upravi nisu visoke, volio bih da su veće, ali ne može se nekima dati, a druge isključiti.

- Treba imati na umu da imamo 140 korisnika proračunskih sredstava pa ono što dajemo nekima to vjerojatno pripada i njegovateljicama u domu umirovljenika, tetama u vrtiću, vatrogascima, dodao je Kajin.

Kazao je kako prošle godine zbog korone grad Buzet nije isplatio regrese što će nekome doći na naplatu.

- Ono što me najviše brine, iako sam uvjeren da ćemo ići u dogradnju doma umirovljenika do kraja godine, što će biti s likvidnošću, kad se počnu isplaćivati anuiteti tog 12-milijunskog kredita, rekao je.

Kajin je na izborima pobijedio kandidata grupe birača Deana Prodana, no očekuje sklapanje koalicije s njegovom nezavisnom listom u Gradskom vijeću.

- Sve drugo bila bi prijevara građana Buzeta, i to bi se obilo o glavu i meni i njima. Još jednom čestitam Prodanu na izbornom uspjehu, hrabrosti što se upustio u jedan takav aranžman i želim vjerovati da kroz podjelu odgovornosti možemo uspješno voditi grad Buzet, rekao je Kajin dodajući da se neće rukovoditi revanšizmom.

- Svi građani kad su meni dali glas - glasali su za mirnu tranziciju, sječa kadrova ne dolazi u obzir jer dok posao nauče novi prođe čitav mandat, i zato upozoravam ostale da se toga u što je većoj mjeri klone.

Mišljenja je kako Istra nije pokradena sa strane nego od svojih "najboljih sinova". Upitan treba li se njima pozabaviti DORH, odgovorio je:

- Kada govorimo o DORH-u, oni su po mom sudu, ne moram biti upravu, bili zakupljeni. Paradoksalno je da pojedini dužnosnici DORH-a nakon 7-8 godina što rade u toj instituciji postaju pravni zastupnici naših općina, gradova, županija, komunalnih poduzeća. Nije ni čudo što je došlo do pucanja tog gnojnog čira nepotizma, kriminala, bogaćenja mimo rada, pretvaranja javnog u privatnog, kontrole medija, a što je najbolje došlo do izražaja na ovim izborima. Ne mogu imenovati pojedince. To su svi oni koji su teži od 2 ili 3 milijuna eura, ti se u mojim riječima prepoznaju, prepoznaju ih građani i zato smo dobili ovakve rezultate, uvjeren je Kajin.

Tagovi: Damir Kajin, Boris Miletić, Buzet, Siniša Žulić
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE