GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jedanaesti protest opozicije i građana zbog izborne krađe: Okupljeni stigli do RTS-a

Jedanaesti protest opozicije i građana zbog izborne krađe: Okupljeni stigli do RTS-a
PROTEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2023 / 19:27
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - U toku je jedanaesti protest građana i opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" u Beogradu zbog izborne krađe i neregularnosti u vezi sa parlamentarnim i lokalnim izborima održanim 17. decembra. Građani se okupljaju ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK).

Izborne neregularnosti i nereagovanje institucija na trvdnje opozicije bili su povod da potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica u prethodnom sazivu Skupštine Marinika Tepić otpočne štrajk glađu. Ona već deset dana ne uzima hranu, a njenim primerom pošlo je više opozicionih poslanika, koji traže da se izbori ponište.

Studenti su najavili dvadesetčetvoročasovnu blokadu od petka u 12 časova. Okupljanje je ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Kako su najavili studenti, oni će se u subotu u 12 časova pridružiti protestu ProGlasa.

Inicijativa ProGlas pozivala je građane na miran protest u subotu 30. decembra u 12 časova kod Terazijske česme u Beogradu.

Kako je najavio Miroslav Aleksić, radijski voditelj i novinar Smiljan Banjac, pročitaće vesti "slobodnog dnevnika" ispred RTS-a.

Jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić zahvalio se Mariniki Tepić za, kako kaže, žrtvu koju je podnela zbog slobode.

"Nažalost postoje i oni koji se neće oprati od večne sramote, a to je RTS i njihovo rukovodstvo. Bujoševiću, Stefanoviću i drugi upisali ste se u knjigu sramote. Niste došli 11 dana da uzmete izjavu od ljudi koji gladuju ovde. Ako ništa drugo, barem dugujete za onu pretplatu uz račuun za struju koju dobijate", kazao je Aleksić.

Aleksić je pozvao zaposlene na RTS da ne budu podanici i poslašnici režima Aleksandra Vučića.

"Nisam čuo da se iko Tužilaštvo pozabavilo fiktivnim izdavanjem ličnih karata od strane MUP. Pravite se ludi, ćutite, krijete jedni druge jer ste svi uhvaćeni u krađi. I MUP i Ministrarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a Tužilaštvo sve to pokriva. Svi ste pod komandom jednog autokrate koji je ovde preko puta nas", naglasio je Aleksić.

Ali su se zato, kako ističe Aleksić, pomenute instutucije drznule da hapse studente jer su protestovali.

"Mi nastavljamo našu borbu u 12 časova u subotu koji organizujemo zajendo sa ProGlasom. Tražimo naše glasove, ono što su ukrali. Tražimo poništavanje izbora", rekao je Aleksić.

Fotografija: Nova.rs

Tagovi: PROTEST, BEOGRAD, ALEKSIĆ, TEPIĆ, SNS, SRBIJA
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE