GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Je li ovo adut iz rukava Zorana Milanovića?

Je li ovo adut iz rukava Zorana Milanovića?
KAMPANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2024 / 08:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović potvrdio je u ponedjeljak, odgovarajući na pitanja novinara, kako se zabrana sudjelovanja u kampanji za predsjednika Zorana Milanovića ne odnosi na izbore za Europski parlament jer zakon tako izričito kaže.

Kako trenutno stoje stvari, očekuje se da će Glavni odbor SDP-a već na sjednici u ponedjeljak 25. ožujka, kad se sastaje kako bi izglasao liste kandidata za izbore za Sabor i za izbore za EP, donijeti i odluku i Milanovićevoj kandidaturi za EP, gdje će opet biti prvi na listi, piše Novi list.

Naime, to mu Ustav i zakon dozvoljavaju, a s obzirom na to da odluka o raspisivanju europskih izbora koji se održavaju 9. lipnja stupa na snagu dva mjeseca ranije, 9. travnja, to znači da se Milanović može kandidirati kao nositelj liste SDP-a za Europski parlament i mimo odluke Ustavnog suda normalno sudjelovati u kampanji dugih osam dana, od 9. travnja do 17. travnja, za kad je raspisao izbore za Sabor.

Da je znao da će ga Ustavni sud blokirati, vjerojatno bi parlamentarne izbore raspisao i kasnije, možda 21. ili 28. travnja, a možda i u svibnju, pa bi duže mogao sudjelovati paralelno u dvije paralelne kampanje.

No, i ovih osam dana je uz rječnik Zorana Milanovića dovoljno da u završnici kampanje za parlamentarne izbore poentira za SDP.

Naravno, Milanović može biti prvi na listi SDP-a za europske izbore, a da pritom ne mora postati zastupnik u EP-u. Kao i na svim drugim izborima, može aktivirati zamjenu, a stranka odlučuje je li to prvi sljedeći kandidat na listi.

Na izričito pitanje novinara o tome, Milanović jučer nije otklonio tu mogućnost.

Tagovi: milanović, plenković, možemo!, šeparović
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE