GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Javna okupljanja na Markovu trgu ipak moguća, ali uz strože kontrole

Javna okupljanja na Markovu trgu ipak moguća, ali uz strože kontrole
MARKOV TRG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2020 / 20:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka izvijestila je večeras da je sukladno zakonskim ovlastima policija od ponedjeljka na dijelu Trga sv. Marka privremeno ograničila pristup i kretanje, a obavljat će se i kontrola osoba te provjeravati opravdanost njihova ulaska u štićenu zonu.

"Ograničenje pristupa i kretanja odnosi se na prostor Trga svetog Marka između objekata Hrvatskog sabora i Vlade koji je ograđen fizičkim preprekama, dok će na pristupnim pravcima policijski službenici obavljati kontrolu osoba te provjeravati opravdanost razloga njihovog ulaska u štićenu zonu", stoji u objavi PUZ-a.

Fizički ograđen prostor Markova trga postaje zona u kojoj je privremeno ograničen pristup ili kretanje koje će trajati sve do implementacije odgovarajućih sustava tehničke zaštite za zaprječivanje kretanja osoba i vozila.

"U štićenu zonu mogu ući zaposlenici Hrvatskog sabora i Vlade RH te osobe koje dokažu opravdan interes (npr. dostava, osobe s poslovnim obvezama)", navodi se u priopćenju.

Stanarima koji ondje žive biti će omogućen pristup stambenim objektima i kretanje u zoni uz provođenje konotrole na pristupnim pravcima.

Za turističke posjete, bez ikakvih ograničenja dostupan je dio prostora Trga svetog Marka koji je izvan prostora na kojemu je privremeno ograničen pristup ili kretanje, dok će sudjelovanje u vjerskim obredima biti omogućeno vjernicima nakon provedene kontrole osoba.

Javna okupljanja i dalje će biti omogućena, sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju, ali uz prethodnu najavu, dok će policijski službenici obavljati kontrolu i pregled sudionika na kontrolnim punktovima prilaznih pravaca.
Ograničenja kretanja na dijelu Trga svetog Marka bit će na snazi do implementacije odgovarajućih trajnih sustava tehničke zaštite za onemogućavanje neovlaštenog ulaska osoba i vozila, odnosno dok se ne postignu prihvatljivi sigurnosni uvjeti na navedenom prostoru, ističu iz PUZ-a.

Također navode da se regulacija prometa na trgu nije mijenjala.

Prema sadašnjoj regulaciji promet se u užoj zoni Trga Svetog Marka odvija kao i do sada, na sljedeći način:

Prilaz iz Ćirilometodske dopušten je prometnim znakom na južni kolnik Trga Svetog Marka, potom u Kamenitu ulicu i dalje u Opatičku ulicu.

Prilaz iz Basaričekove i Ulice 29. X.1918. dopušten je prometnim znakovima na sjeverni kolnik Trga Svetog Marka, a potom u Ulicu Brezovačkog te u Mesničku ulicu. Na istočnom i zapadnom kolniku Trga Svetog Marka, kao i do sada, prometuju službena vozila s posebnom dozvolom, priopćeno je iz zagrebačke PU.

Tagovi: pucnjava na Markovu trgu, Danijel Bezuk, Banski dvori
PROČITAJ I OVO
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
SISAK - "Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar", govori Plenković.
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
PORUKE
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
ZAGREB - Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo, bila je gošća Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarala o odluci Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može sudjelovati na parlamentarnim izborima dok ne da ostavku na funkciji predsjednika Republike.
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
VELA LUKA - "Ova ekipa iz Ustavnog suda zemlju gura u krizu. Moja kandidatura je rutinska stvar o kojoj ljudi tek trebaju odlučiti. Prijetnja meni je bez veze, oni su za mene stajske muhe."
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
AUTOR STIHOVA
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
ZAGREB - Rock glazbenik Jura Stublić, autor pjesme “Rijeke pravde”, čijim je stihovima predsjednik Republike Zoran Milanović najavio svoju kandidaturu na parlamentarnim izbornima, rekao je kako mu se to čini pozitivno, dodavši da autori i pišu pjesme zato da ih drugi pjevaju i koriste
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE