GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janša video porukom podržao Domovinski pokret, stigao i Kolakušić

Janša video porukom podržao Domovinski pokret, stigao i Kolakušić
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2024 / 12:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U svečanoj dvorani Vatroslav Lisinski održava se veliki predizborni skup Domovinskog pokreta.

U video prilogu nakon Penavinog govora javio se slovenski premijerJanez Janša i bivši poljski premijer. Zatim je pozornicu preuzeo zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić.

"Svi koji ste odlučili ostati u Domovinskom oslobodilačkom ratu imali smo mnoštvo žrtava. Dali su svoje živote, a što smo mi dali?", kazao je. "Mi smo ti koji ćemo promijeniti stvari", rekao je. "Pobjednički Domovinski pokret nikad neće provoditi tuđinsku politiku, nećemo izvoziti naše zlato, a to je naša mladost. Tko je mogao zamisliti da će nekome smetati nacionalni uspjesi, zašto gasimo mikrofone", rekao je te je dodao kako će Hrvatska biti sretna kad nas, osim po sportskim uspjesima, budu prepoznavali i po drugim uspjesima, ali i po temeljito provedenoj lustraciji. "Moramo pobijediti na izborima, to je naš sveti cilj. Pokazat ćemo zajedništvo. Samo zajedno možemo pobijediti za spas ove naše svete zemlje. Vrijeme je za Domovinski pokret", završio je Radić.

Na pozornicu je izašao predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

"Kako ne biti ponosan i prepunoj dvorani koji su odlučili ustati i ostati. Ostati na svom mjestu i ostati svoj", rekao je. Zatim je prozivao uzvanike koje je zamolio da ostanu stajati. Tako su ustali Stjepan Tuđman, Bosiljko Mišetić, Željko Olujić, Josip Pečarić, Antun Mateš, Predrag Mišić Peđa, Zlatko Zaoborni, Tomislav Josić, Stipe Mlinarić, Zvonimir Roda, Marijan Mlinarić i ostali.

"Zašto smo vas ustali? Jer ste se ustali sami kad je trebalo i stvorili ste Republiku Hrvatsku", rekao je Penava.

"Domovinski rat je bitka iza nas, a bitka za ustati i ostati je bitka svih nas koji ovdje stojimo", naglasio je.

"Znamo da je vrijeme naše, da je vrijeme sada i ovdje. Stoga, mogli bi pričati puno o prošlosti, o bitkama koje su iza nas, o konačno dosanjanom snu, međutim posljednjih 30 godina nas uči da žrtva ne prestaje i ne staje. Svi nas pitaju s kim ćete, nisu nas pitali kuda ide Hrvatska, na žrtve čijim krvnicima nismo presudili, za mladost koja je napustila našu Domovinu i kako ćemo vratiti tu mladost u Hrvatsku", kazao je. "Nema mjesta za paniku, nema mjesta za tugu, svoj smo san dosanjali, najteži dio puta smo prošli u procesu stvaranja moderne hrvatske države", rekao je Penava te pozvao na pljesak za Škabrnju.

"Sva intelektualna snaga ove zemlje, svi kapaciteti moraju se staviti u svojstvo zaustavljanja demografskog sloma kojeg imamo u Hrvatskoj. Put koji Domovinski pokret iscrtava je primjer ovog najtežeg gorućeg problema, a to je ogroman gubitak stanovništva", rekao je. "Hrvatsku državu štiti ćemo, uvažavati pod svaku cijenu. Međutim, ne dajte se navući o sukobu i odabira između dva brda, na priču o crvenoj i plavoj Hrvatskoj. Ne dajte se navući, to je škripac kako bi nas zgnječili. Postoji treći put, on je uzak, malen. Taj put ne raspolaže silnim medijima, kamerama i milijardama. Nije glasan, dapače vrlo je tih. Imam vrijednosti, ideale i emociju. Taj put između crvene i plave Hrvatske zove se vukovarska Hrvatska. To je dragulj u kruni, tamo je Vodotoranj, simbol hrvatskog zajedništva. Vukovarska Hrvatska smo mi", kazao je popraćen pljeskom.

"Svi su se okupili kad je bilo najteže. Na tom putu ne dijelimo se na crveno i plavo, pratimo vukovarski put. Ne pitamo štuje li netko poput Peđe julijanski ili gregorijanski kalendar. Znamo koje smo vjere, znamo da smo katolici. Uvažavamo i naše prijatelje muslimane koji su se borili s nama i počivaju na brojnim memorijalnim i mjesnim grobljima diljem Hrvatske. Pitanje je volimo li svoju djecu? Znamo da su naša djeca naša Domovina i naša budućnost, znamo da ćemo sve učiniti što je potrebno da osiguramo tu budućnost", naglasio je predsjednik Domovinskog pokreta. "Ne dajte da vam ubiju hrabrost i vjeru u sebe i svoj narod", kazao je. "Ne pitajte se za brojke i laživlje naslove u novinama jer tajna Hrvatske, izvor Hrvatske ne leži na vrelu Europske unije. Snaga hrvatske države i naroda ne leži u NATO paktu. Okrjepa našem narodu i državi krije se u znoju našeg seljaka i snaga našeg naroda krije se u mišićima naših radnika i policajaca i svih nas", zaključno je poručio.

Uzvanike je na početku zabavljao pjevač Tiho Orlić s domoljubnim pjesmama, a nakon što je završio, dvoranom je odjekivalo "Vukovar, Vukovar".

Tagovi: JANŠA, DOMOVINSKI POKRET, PENAVA, RADIĆ
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE