GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janša: Škola za više razrede opet online, u crvenim regijama obavezne maske i na otvorenom

Janša: Škola za više razrede opet online, u crvenim regijama obavezne maske i na otvorenom
OŠTRIJE MERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2020 / 21:57
Autor: SEEbiz
BRDO KOD KRANJA - Vlada Slovenije je na sjednici na Brdu kod Kranja odlučila i usvojila nove mjere iz treće faze narančastog paketa.

Kako je na večerašnjoj konferenciji za novinare objasnio premijer Janez Janša, Slovenija se trenutno nalazi između narančaste i crvene faze, a broj infekcija i slučajeva raste. Prema planu objavljenom prije nekog vremena, vlada je poduzela korake kojima se premijer nada "da će suzbiti širenje zaraza".

"Trenutno imamo sedam regija koje premašuju broj zaraza s 14-dnevnom incidencijom, a pet regija je u narančastoj ili žutoj boji. Vlada je stoga odlučila poduzeti neke mjere za cijelu zemlju, a neke selektivno za pojedinu regiju ", rekao je Janša.

Mjere koje će se primjenjivati na cijelu zemlju su aktiviranje svih zdravstvenih rezervi kao i ograničenje izravnog rada u školama. Od ponedjeljka nadalje nastava u osnovnim školama bit će učenje na daljinu od petog razreda nadalje, a isto će se odnositi i na nastavu u srednjim školama.

“Tijekom sjetve krumpira procijenit ćemo hoćemo li produžiti i pooštriti mjere. Očekujemo da će 14-dnevna stanka preokrenuti silazni trend ", rekao je premijer, otkrivajući kako se turistički bonovi mogu koristiti i sljedeće godine.

Selektivne mjere, koje će se od petka nadalje primjenjivati samo na crvene regije, uključivat će privremenu zabranu događanja i okupljanja više od 10 ljudi, ukidanje sportskih aktivnosti i određenih uslužnih djelatnosti.

"Osim propisanih iznimaka, za te će regije biti obvezno nositi zaštitne maske i na otvorenom", dodao je Janša.

Baš kao i u proljeće, i ovaj će put zabranjeno kretanje između crvenih regija.

"Što se tiče tranzicije između regija - uredba je već usvojila iznimke koje su praktički iste kao i u proljeće pri prelasku općinskih granica", rekao je Janša i još jednom pozvao građane da preuzmu mobilnu aplikaciju #Ostanizdrav.

“Mjere koje smo imali na proljeće mogu se izbjeći prijavom. Do sada to nismo učinili dovoljno, pa aplikacija još ne daje dovoljne učinke ", zaključio je premijer.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, Janez Janša, Vlada Slovenije
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE