GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izraelska vojska: Presreli smo 99% projektila koje je ispalio Iran

Izraelska vojska: Presreli smo 99% projektila koje je ispalio Iran
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2024 / 08:18
Autor: SEEbiz
TEL AVIV - Izraelska vojska priopćila je u nedjelju da je "99%" od više od 300 projektila koje je Iran ispalio na Izrael presretnuto.

Samo je "mali broj" balističkih projektila stigao do teritorija zemlje, rekao je glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga kontraadmiral Daniel Hagari.

Preostale balističke rakete, sve krstareće rakete i sve bespilotne letjelice presretnute su prije nego što su stigle na izraelski teritorij, dodao je.
Oko 170 bespilotnih letjelica, više od 30 krstarećih projektila i više od 120 balističkih projektila lansirano je na Izrael od strane Irana, rekao je, veliku većinu presrele su izraelske zračne snage i izraelski "partneri".

Balistički projektili koji su stigli do Izraela pali su na zračnu bazu Nevatim u južnom Izraelu, rekao je Hagari, dodajući da su izazvali samo manju strukturnu štetu. Baza je funkcionirala i nastavila s radom nakon napada, a zrakoplovi su je nastavili koristiti, dodao je.

Neka od oružja ispaljenih na Izrael ispaljena su iz Iraka i Jemena, dodao je Hagari.

Podsjetimo: američki predsjednik Joe Biden rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu u telefonskom razgovoru da bi njegova zemlja večeras trebala razmotriti pobjedu jer je trenutna američka procjena da su napadi Irana bili uglavnom neuspješni i da su pokazali nadmoćnu vojnu sposobnost Izraela, rekao je viši dužnosnik administracije za CNN .

Američke snage također su bile uključene u obranu Izraela, presrevši više od 70 jednosmjernih dronova i najmanje tri balističke rakete, prema dvojici američkih dužnosnika upoznatih sa situacijom.

Iran je upozorio da će odgovoriti s većom silom ako Izrael uzvrati na napade ovog vikenda, za koje je Teheran rekao da su sami odgovor na izraelski napad ranije ovog mjeseca na kompleks njegova veleposlanstva u sirijskom glavnom gradu Damasku.

"Islamska Republika Iran neće oklijevati iskoristiti svoje inherentno pravo na samoobranu kada to bude potrebno", rekao je u izjavi iranski veleposlanik i stalni predstavnik pri UN-u, Amir Saeid Iravani.

Bude li izraelski režim ponovno izvršio bilo kakvu vojnu agresiju, odgovor Irana sigurno će biti jači i odlučniji”, dodao je veleposlanik Iravani.
Navodeći samoobranu od opetovanih izraelskih vojnih agresija, Iravani je rekao da su udari bili konkretno kao odmazda na izraelski napad 1. travnja na, kako Iran kaže, diplomatske objekte u Damasku.

Iran tvrdi da je napad prekršio međunarodno pravo i doveo do smrti sedam iranskih vojnih savjetnika, uključujući ključne zapovjednike iz Korpusa iranske revolucionarne garde.

Tagovi: izrael, iran, izraelska vojska, dronovi
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE