GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izrael najavljuje odmazdu: Sad Iranci neće mirno spavati

Izrael najavljuje odmazdu: Sad Iranci neće mirno spavati
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2024 / 08:23
Autor: SEEbiz
TEL AVIV - Iran je u subotu navečer lansirao salvu dronova i projektila na Izrael, u znak odmazde za izraelski napad na iranski konzulat u Damasku u kojem je poginulo sedam časnika Revolucionarne garde. Iranski napad na Izrael s 200 dronova, krstarećih i balističkih projektila završen je u nedjelju ujutro bez težih posljedica pošto ih je golema većina presretnuta i oborena.

U napadu je lansirano više od 200 projektila i dronova, a izraelska vojska tvrdi da je oborena 'većina'

Nakon što je sedam sati bio zatvoren, Izrael je ponovno otvorio svoj zračni prostor nakon noćnog napada stotina iranskih projektila i dronova.

Nakon procjene situacije s premijerom Benjaminom Netanyahuom i ministrom ratnog kabineta Bennyjem Gantzom, ministar obrane Yoav Gallant kazao je da je Izrael uspio zaustaviti glavni iranski napad.

Ujedno upozorava da 'kampanja još uvijek nije završila. Moramo biti budni i pažljivi prema uputama IDF-a, i pripremiti se za svaki scenarij.'

'Izrael je noćas izdržao napad stotina projektila i bespilotnih letjelica, a IDF je impresivno zaustavio napad', rekao je ministar hvaleći suradnju sa SAD-om i drugim partnerima.

Kaže da je cijeli svijet vidio Iran onakvim kakav jest, 'teroristička država koja napada Izrael s udaljenosti od 1500 kilometara i pokušava aktivirati sve svoje prksije'.

Prema pisanju The Times of Israel neimenovani izraelski dužnosnik je izjavio da Iran nije uspio te je sada red na njih da ne spavaju. Viši izraelski izvor kojeg citira Channel 12 kaže da je "iranski napad bio strateški neuspjeh."

- Sada se mogu spremiti i ne spavati u miru', prijeteći dodaje izvor.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu da SAD neće pomoći nikakav izraelski protunapad na Iran, javljaju američki mediji pozivajući se na visoke dužnosnike administracije.

Axios i CNN javljaju da je poruka proslijeđena tijekom telefonskog razgovora dvojice čelnika

Axios izvještava da je Biden rekao Netyanyahuu da će se SAD suprotstaviti svakom izraelskom protunapadu. CNN javlja da je Biden rekao da SAD neće sudjelovati u takvim protudjelovanjima.

Tagovi: izrael, iran, dronovi, netanyahu, biden
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE