GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izaslanik UN-a: Počelo širenje rata na Siriju

Izaslanik UN-a: Počelo širenje rata na Siriju
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2023 / 06:53
Autor: SEEbiz
TEL AVIV - Rat između Izraela i Hamasa širi se na Siriju, potaknut rastućom nestabilnošću, nasiljem i nedostatkom napretka prema političkom rješenju 12-godišnjeg sukoba, rekao je danas posebni izaslanik Ujedinjenih naroda za tu zemlju.

Geir Pedersen rekao je Vijeću sigurnosti da se, uz nasilje u sirijskom sukobu, sirijski narod sada suočava sa "zastrašujućom perspektivom potencijalne šire eskalacije" nakon Hamasovih napada na Izrael 7. listopada i izraelske vojne odmazde.

“Prelijevanje rata u Siriju nije više samo rizik; to je već počelo”, rekao je izaslanik UN-a za Siriju. Pedersen je ukazao na zračne napade koji se pripisuju Izraelu koji je nekoliko puta pogodio sirijske zračne luke u Alepu i Damasku, te na odmazdu Sjedinjenih Država na, kako je rekao, višestruke napade na njihove snage "od strane skupina za koje tvrdi da ih podupire Iran, uključujući i na sirijskom teritoriju".

S obzirom na to da je regija "najopasnija i napeta", rekao je, "dolijeva se ulje na vatru koja se već počela rasplamsavati" u Siriji, u kojoj je došlo do porasta nasilja i prije 7. listopada.

Izraelski vojnik uhićen, sumnja se da je izvan dužnosti ubio Palestina
Vojna policija uhitila je vojnika IDF-a koji nije bio na dužnosti pod sumnjom da je ubio Palestinca koji je navodno brao masline.

IDF je rekao da je u subotu došlo do sukoba u blizini sela As-Sawiya na sjevernoj Zapadnoj obali "između niza Palestinaca i izraelskih civila".

Rečeno je da se "sumnja da je vojnik IDF-a na odmoru upotrijebio svoje vojno oružje i pucao iz njega tijekom incidenta, uzrokujući smrt Palestinca".

Vojnik je jučer uhićen, navodi se.

Tagovi: izrael, sirija, hamas, gaza, pojas gaze
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE