GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija dozvolila da se 140 migranata iskrca na Siciliji, no ne i zdravi muškarci

Italija dozvolila da se 140 migranata iskrca na Siciliji, no ne i zdravi muškarci
MIGRANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2022 / 14:18
Autor: SEEbiz / H
RIM - Više od 140 migranata se sa spasilačkog broda Humanity 1, kojim upravlja njemačka humanitarna organizacija SOS Humanity, iskrcalo u sicilijanskoj luci Catania, pri čemu su zdravi muškarci zadržani na brodu, rekla je glasnogovornica organizacije u nedjelju.

Glasnogovornica je rekla da je posada tijekom noći dobila dopuštenje ući u luku na istočnoj obali talijanskog otoka.

Maloljetnici su bili prvi koji su se iskrcali. Više od 30 odraslih muškaraca je ostalo na brodu kako bi se podvrgli medicinskom pregledu.

Riječ je o mjerama u skladu s politikom koju je nedavno najavio ministar unutarnjih poslova Matteo Piantedosi.

Desničarska vlada premijerke Giorgie Meloni je postrožila migracijsku politiku otkako je preuzela vlast krajem listopada.

Premda će ozlijeđenim muškarcima, ženama i djeci biti dopušten iskrcaj, općenito će za putnike biti odgovorne zemlje u kojima su registrirani spasilački brodovi. U slučaju plovila Humanity 1, ta je zemlja Njemačka.

Ministar vanjskih poslova Antonio Tajani je u izjavi za nedjeljno izdanje novina Il Messaggero pozvao Europsku uniju na rješenje problema migranata koji čamcima pokušavaju ući u zemlje članice.

"Ne možemo pretvoriti Mediteran u groblje, no moramo znati tko je na brodu, odakle su i gdje su pokupljeni", rekao je Tajani, dodavši da je bilo ispravno prihvatiti bolesne, žene i djecu.

Tri druga broda, kojima upravljaju privatne spasilačke organizacije i koji prevoze migrante, nalaze se blizu istočne obale Sicilije u nedjelju čekajući odobrenje iz luke.

Plovila Rise Above, Geo Barents i Ocean Viking navodno prevoze ukupno 900 spašenih migranata.

Tagovi: migranti, Italija, Sicilija, migrantska kriza
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE