GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iranci zaprijetili još jednoj državi

Iranci zaprijetili još jednoj državi
PRIJETNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2024 / 12:03
Autor: SEEbiz
TEHERAN - Zapovjednik iranskih oružanih snaga rekao je u nedjelju da je napad izveden tijekom noći na Izrael "postigao sve svoje ciljeve".

"Operacija ‘Iskreno obećanje‘ uspješno je provedena između subote navečer i nedjelje ujutro i postigla je sve svoje ciljeve", izjavio je general Mohamad Bagheri na televiziji, precizirajući da nijedno urbano ili gospodarsko središte nije bilo meta iranskih bespilotnih letjelica i projektila.

Iran je upozorio Izrael da slijedi veći napad na njegov teritorij ako uzvrati na noćašnji napad Teherana, dodajući kako je Washington upozoren da ne podržava izraelsku vojnu akciju.

"Ako Izrael uzvrati Iranu, naš će odgovor biti puno veći od noćašnje vojne akcije", rekao je načelnik stožera oružanih snaga, general-bojnik Bagheri za državnu televiziju, dodajući da je Teheran preko Švicarske upozorio Washington da bi bilo kakva podrška izraelskoj odmazdi rezultirala napadom na američke baze u regiji. Sjedinjene Države ondje imaju nekoliko vojnih baza.

"Naše operacije su gotove i nemamo namjeru nastaviti s njima", rekao je Bagheri, prije nego što je ustvrdio da je iranski napad dronovima i projektilima bio uspješan protiv dvije izraelske vojne baze.

Dodao je da su ciljane dvije lokacije - "obavještajni centar koji je cionistima davao potrebne informacije" za napad koji je uništio iranski konzulat u Damasku 1. travnja, kao i "zračna baza Novatim, odakle su poletjeli zrakoplovi F-35" koji su ga bombardirali.

"Ta dva centra znatno su oštećena i stavljena van upotrebe", ustvrdio je.

"Nemamo namjeru nastaviti ovu operaciju, ali ako cionistički režim poduzme akciju protiv Islamske Republike Iran, bilo na našem tlu ili u našim centrima u Siriji ili drugdje, naša sljedeća operacija bit će puno veća od ove", upozorio je iranski zapovjednik.

Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami također je upozorio da će Teheran uzvratiti na svaki izraelski napad na njegove interese, dužnosnike ili građane. Rekao je da je operacija provedena tijekom noći "mogla biti većeg opsega".

"Ograničili smo ovu operaciju na ono što je cionistički režim koristio za napad na naš konzulat" u Siriji.

Tagovi: iran, izrael, sirija, bagheri
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE